Polisin iddiası: Kendi kendini 'çarpmış'

Güncelleme Tarihi:

Polisin iddiası: Kendi kendini çarpmış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2015 01:35

Baltimore’da gözaltında ölen siyahi genç ile ilgili tuhaf bir iddia ortaya atıldı. Polise göre, Gray polis aracında kendini ‘sağa sola’ çarpıp yaraladı.

Haberin Devamı

ABD’nin Baltimore kentinde 19 Nisan günü polis gözaltısındayken ölen siyahi Freddie Gray’in (25) ‘kendi kendini polis minibüsünün kapılarına çarparak yaralamaya çalıştığı’ iddia edildi.
ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post’un bir polis müfettişinin raporuna dayandırdığı haberine göre, Gray ile birlikte aynı polis aracına konulan, ancak Gray’i göremeyen bir başka mahkûm, gencin ‘kendisini minibüsün içinde sağa sola vurduğunu duyduğunu’ söyledi.

Polisin iddiası: Kendi kendini çarpmış

MUHABİR İTİRAZI

Adı açıklanmayan mahkûm, rapordaki ifadelere göre, “Freddie Gray’in kendi kendisini kasten yaralamaya çalıştığını düşünüyorum” dedi. Ancak bu habere Baltimore’daki yerel televizyon WBAL TV’nin muhabiri Jayne Miller’dan itiraz geldi. Miller, ikinci mahkûm polis aracına alındığında Gray’in ‘tepkisiz’ ve ‘oldukça sessiz’ olduğunu ve bu bilgileri Washington Post’un haberinden günler önce Komiser Anthony Batts’den aldıklarını belirtti. Gray ailesinin avukatı da Freddie’nin omuriliğinin boyun bölgesinden yüzde 80 oranında hasar aldığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!