Petry bu kararıyla ne anlatmak istiyor?

Güncelleme Tarihi:

Petry bu kararıyla ne anlatmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 12:08

Almanya’da pazar günü yapılan seçimlerden zaferle çıkan aşırı sağcı parti AfD içinde kavga başladı. AfD Eşbaşkanı Frauke Petry, “Meclis’te AfD Grubu’na dahil olmayacağım” deyip basın toplantısını apartopar terk etti.

Haberin Devamı

PAZAR günkü genel seçimlerden milliyetçi ve ırkçı sözlerle zafer yaşayan aşırı sağcı parti AfD, daha ilk günde fire verdi. AfD Eşbaşkanı Frauke Petry, dün yapılan basın toplantısını, “Meclis’te AfD Grubu’na dahil olmayacağım. Bu konuda soru sormayın” diyerek apartopar terk etti. AfD’nin diğer yöneticilerini podyumda yalnız bırakan Petry’nin seçim akşamı Gauland’ın “Merkel’i kovalayacağız. Ülkemizi ve halkımızı geri alacağız” sözlerine tepki olarak bu kararı aldığı belirtildi. Petry, partinin sıradışı söylemler yerine içeriğe yoğunlaşmasını istedi.
AfD Eşbaşkanı Petry uzun zamandır partiyi aşırı sağın ele geçirmesinden şikayetçiydi. Partinin liste başı adayı Alice Weidel, Petry’i partiye daha fazla zarar vermemesi için bir an evvel partiden ayrılmaya etmeye çağırdı. Frauke Petry, mecliste bağımsız kalacağını söyledi. Petry’ye AfD’den başka milletvekillerin de katılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!