Paşinyan’dan dikkat çeken çıkış: ‘Kendimizi sorgulamalıyız’

Güncelleme Tarihi:

Paşinyan’dan dikkat çeken çıkış: ‘Kendimizi sorgulamalıyız’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2024 07:00

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan’ın bölgesel barışın sağlanması yolunda verdiği uluslararası mesajların “nasıl algılandığı” konusunda kendilerini sorgulamaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Devlet Radyosu’nun “Güvenlik Ortamı” programına katılan Paşinyan, ordunun güçlendirilmesi ve ulusal güvenlik konularını ele aldı. Paşinyan, anayasa ve Bağımsızlık Bildirgesi’nin uluslararası normlara uygun olarak yeniden değerlendirilmesi gerektiğini, aksi takdirde Azerbaycan ile nihai bir barışa ulaşılamayacağını söyledi.

‘MEŞRU HEDEF DEĞİL’

Ermenistan Bağımsızlık Bildirgesi’nin “tarihi adalet, Ermeni halkının arzuları ve Karabağ ile Ermenistan’ın yeniden birleşmesi” olmak üzere üç dönüm noktası olduğunu söyleyen Paşinyan, bunların uluslararası toplum nazarında “meşru hedefler” olmayabileceğini belirterek, “Biz hep Azerbaycan açısından bakıyoruz ama neden diğer komşularımızın bunu nasıl algıladığına bakmıyoruz?” ifadelerini kullandı. “Gürcistan’ın neden Ermenistan’la değil de Bakü ve Ankara ile derin savunma ilişkileri var? Bunun devletimizin temeline koyduğumuz mesajlarla bir ilgisi olabilir mi” diyen Paşinyan, bildirgenin, Ermeni ordusunu güçlendirmek için atılacak her adımda akıllara geleceği yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

BAKÜ’DEN AB’YE TEPKİ

Çekya Temsilciler Meclisi Başkanı Marketa Pekarova Adamova’yı Bakü’de konuk eden Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Brüksel ile Erivan arasındaki askeri işbirliğine tepki gösterdi. Avrupa Birliği (AB) ile Ermenistan arasında savunma alanındaki her türlü işbirliğinin Güney Kafkasya’daki barış sürecine zarar verdiğini belirten Bayramov, “AB tarafından ülkemize yönelik çifte standart uygulamaları ve adaletsiz yaklaşım, bölgemizde sürdürülebilir barışın tesisine katkı sağlamamaktadır” ifadesini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!