Paris’te terör dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Paris’te terör dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 02:08

Fransa’nın başkenti Paris’te ünlü Champs Elysées Caddesi yakınlarında, dün akşam uzun namlulu silahlarla bir saldırı gerçekleştirildi. İki kişi olduğu belirtilen saldırganlardan biri olay yerinde öldürüldü. Fransız polisi, olayda bir polisin öldüğünü açıklarken, saldırıyı DEAŞ üstlendi.

Haberin Devamı

FransIZ polisinin yaptığı açıklamada, saldırının ‘çok yüksek ihtimalle’ bir terör eylemi olduğu belirtildi. Saldırıda bir polis hayatını kaybederken, biri polis iki kişi de yaralandı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırının ‘terörle bağlantılı’ olduğunu açıkladı ve kabineyi olağanüstü toplantıya çağırdı. Öte yandan, saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. DEAŞ açıklamasında, bir saldırganın adını ‘Belçikalı Ebu Yusuf’ olarak duyurdu.

POLİS ‘KASTEN’ HEDEFTE

Olayın, saldırganların bulunduğu aracın kırmızı ışıkta durduğu sırada gerçekleştiği aktarıldı. Diğer saldırganın yakalanması için Fransız polisi operasyon başlattı. Kaçan saldırganın, Belçika’dan trenle Fransa’ya geldiği ve hakkında arama kararı olduğu bildirildi. Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, “Saldırının motivasyonunun ne olduğu konusunda bir şey söylemek için henüz erken” derken, polisin ‘bilinçli olarak’ hedef alındığının altını çizdi.

Haberin Devamı

ADAYLAR CANLI YAYINDAYDI

Saldırının, pazar günü Fransa’da gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turundan

3 gün önce meydana gelmesi akıllarda soru işareti yarattı. Saldırı, cumhurbaşkanı adaylarının canlı yayında bir araya geldiği sırada gerçekleşti. Cumhurbaşkanı adaylarından Francois Fillon, seçim kampanyalarının askıya alınması çağrısında bulundu.

Saldırıdan 2 gün önce de Fransa’da seçimlerde terör saldırısı düzenleyeceği şüphesiyle Marsilya’da tutuklanan iki zanlının evinde yapılan aramada çok sayıda silah ve önemli miktarda patlayıcı ele geçirilmişti.

Fransa, 2015 ocak ayında Charlie Hebdo dergisine gerçekleştirilen kanlı terör saldırısı ile sarsılmıştı. Ülkede 13 Kasım 2015’te meydana gelen, 130’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıları sonrası ile olağanüstü hal ilan edildi.

TRUMP: HİÇ BİTMİYOR

ABD Başkanı Donald Trump, “Fransız halkına başsağlığı diliyoruz. Bu korkunç bir şey. Yeni bir terör saldırısı gibi görünüyor. Ne denebilir ki, hiç bitmiyor. Güçlü ve temkinli olmak zorundayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!