Papa: Saraybosna, Avrupa’nın Kudüs’üdür

Güncelleme Tarihi:

Papa: Saraybosna, Avrupa’nın Kudüs’üdür
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2015 20:35

Bosna-Hersek’in başkentine dün günübirlik bir ziyaret gerçekleştiren Papa Françesko, “Saraybosna, Avrupa’nın Kudüs’üdür” dedi. Ayrıca Papa'nın başkentteki ayine kırık asa ile çıkması dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Katolik dünyanın ruhani lideri Papa Françesko dün Sarabosna’yı ziyaret etti. Papa Françesko, öncelikle uçakta kendisine eşlik eden gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Göreve geldiği 2013 yılından beri sekizinci yurtdışı seyahatini gerçekleştiren Papa, “Saraybosna, Avrupa’nın Kudüs’ü olarak adlandırılır, farklı dini ve etnik kültürleri barındıran bir şehirdir.

Ayrıca tarihte çok acı çekmiş bir şehirdir, şimdi ise barış için güzel bir yoldadır. Ben de bunun üzerine mesajlar vermek için oraya gidiyorum” diye konuştu.

Bosna Hersek’in Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Papa, “Onun başarıları ve acıları, tamamen Avrupa’nın başarıları ve acılarının bir parçasıdır” dedi.

Ruhani lider, bu ülkedeki Hırvat, Sırp ve Boşnaklar arasındaki barış ve uyumun, Müslüman, Yahudi ve Hıristiyanlar arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin artırılmasına ilişkin girişimlerin öneminin, kendi sınırlarını aştığını da söyledi.

Haberin Devamı

Ruhani lider, Asım Ferhatoviç Stadı’nda yaklaşık 65 bin katıldığı bir ayini yönetti.

Burada da barış mesajları veren Papa Françesko, dünya genelindeki çatışmaların parça parça bir tür Üçüncü Dünya Savaşı’na vardığını ve küresel iletişim çağında bir savaş atmosferinin hissedildiğini kaydetti.

Papa, “Savaş demek, mülteci kamplarındaki çocuk, kadın ve yaşlılar, zorla yerlerinden sürülenler, yıkılan evler, sokaklar ve fabrikalar ile özellikle çok sayıda parçalanmış hayat demektir” dedi.

KIRIK ASAYA BANTLI MÜDAHALE

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'yı ziyaret eden Papa Francesco'nun asası, Koşevo Stadyumu'ndaki ayin öncesinde kırıldı. Papa, ayine bantla yapıştırılmış asa ile çıktı.

Vatikan'ın resmi yayın organlarından Katolik Haber Ajansı çalışanı Alan Holdren, "Bir dış gezi esnasında Papa'nın asası kırılırsa ne olur? Tabii ki bantla yapıştırılır." diye tweet attı.

Papa: Saraybosna, Avrupa’nın Kudüs’üdür

Papa'nın Saraybosna'da Ford Focus marka mütevazı bir araca binmesi de Bosna'da gündeme geldi. Papa, halkı selamlarken ise kendisi için özel olarak üretilmiş Papamobil'i kullandı.

Haberin Devamı

Papa: Saraybosna, Avrupa’nın Kudüs’üdür

Papa Françesko Bosna Hersek'te

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!