Pakistan’da Biparjoy Kasırgası alarmı verildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2023 17:50

Pakistan’da geçtiğimiz günlerde başlayan şiddetli yağış ve fırtına sonrası ülkede Biparjoy Kasırgası alarmı verilirken, şu ana kadar 2 bin kişinin tahliye edildiği bölgede 60 bin kişinin daha tahliye edileceği açıklandı.

Haberin Devamı

Pakistan’ın Sindh eyaletine bağlı Karaçi şehrinde Biparjoy Kasırgası alarmı verildi. Ülkedeki şiddetli fırtına sonrası Pakistan Meteoroloji Departmanı’ndan (PMD) yapılan açıklamada, son derece şiddetli bir siklon olarak tanımlanan Biparjoy Kasırgası’nın sahil kentine 600 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi.

Karaçi’nin sahil yolu trafiğe kapatılırken Sindh yönetimi, hızla yaklaşan kasırga nedeniyle Badin şehrinin kıyı bölgelerinde yaşayan halkın herhangi bir can kaybı yaşanmaması için bölgedeki 60 bin kişinin tahliye edileceğini duyurdu.

Şu ana kadar tahliye edilen kişi sayısının ise 2 bin olduğu açıklandı.

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu (NDMA), kasırganın şehrin kıyı bölgelerinde kuvvetli rüzgar, sağanak yağmur ve sellere neden olabileceğini açıklayarak balıkçılara açık denizde tekne kullanmaktan kaçınmaları uyarısında bulundu. Acil durumlarda yetkililerle işbirliği içinde olunması uyarısı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!