Onurumu kıran polise ders vermek istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Onurumu kıran polise  ders vermek istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 14:39

Avusturya mahkemesi, havuzda Nejla D.’yi bikiniyle gözaltına alan polisleri, ‘insan onurunu zedelemekten’ suçlu buldu. Nejla D. şimdi polisler hakkında tazminat davası açamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

AVUSTURYA’nın Innsbruck kentinde yaşayan Nejla D., geçen Temmuz ayında serinlemek için havuza gitti. Havuz kenarında, hasta annesini telefonla aradı. Telefonla konuştuğu sırada yakınında bulunan Avusturyalı çift telefon konuşmasından rahatsız olduklarını söyledi ve telefonu kapatması için sert bir dille Nejla D.’yi uyardı. Aralarında tartışma başladı. Daha sonra havuz görevlisi de tartışmaya katıldı. Olay yerine polis çağrıldı. Hem havuz görevlisi, hem Avusturyalı çift, hem de Nejla D. karşılıklı birbirinden şikayetçi oldu.

HAVLUYA BİLE İZİN VERMEDİLER

Ancak polis sadece Nejla D.’yi gözaltına aldı. Giyinmesine hatta havluya sarınmasına da izin vermediler. Polisler iki çocuk annesi Nejla D.’yi kollarını sert şekilde kavrayarak zorla havuz alanından çıkardı. Yarı çıplak bir halde üzerinde sadece bikiniyle havuzun bulunduğu sokağın karşısında park ettikleri ekip arabasına bindirdiler. Karakolda bikiniyle ifadesini aldılar. Lenf bezleri alındığı için tedavi gören Nejla D. karakolda fenalaştı. Yine de ilk yardım ekiplerine haber verilmedi.

İNSAN ORUNU ZEDELENDİ

Haberin Devamı

Yaşlı bir polisin durumu fark etmesi üzerine ilk yardım ekibi çağrıldı. Nejla D. hastaneye kaldırıldı. Beş gün hastanede tedavi gördü. Sonra da polislerden şikayetçi oldu. Tirol Eyalet İdare Mahkemesi’nde suç duyurusunda bulundu. Yedi ay süren dava sonunda polisler suçlu bulundu. Mahkeme iki polisi, Nejla D.’yi bikiniyle karakola götürme biçimini insan onurunun zedelenmesi olarak değerlendirdi. Eyalet İdare mahkemesi, bin 689 euroluk mahkeme masrafını da emniyetin ödemesine hükmetti. Nejla D. şimdi iki polis hakkında tazminat davası açamaya hazırlanıyor.

ONLARA DERS VERMEK İSTİYORUM

Avusturya vatandaşı olan ve 25 yıldır bu ülkede yaşayan Nejla D., “Mahkemede polisler çelişkili ifadeler verdiler. Beni havluya sararak gözaltına aldıkları yönünde beyanda bulundular. Giyinmek istemediğimi ve direndiğimi anlattılar. Avukatımın güvenlik kamerası görüntülerini istemesi üzerine tüm gerçekler ortaya çıktı. Benim diremediğim ve havluya sarılı olmadığım görüldü. İki yetişkin çocuğum var. Bikiniyle beni sokağa çıkarıp karakolla götürmeleri ardından o halde hastaneye nakledilmek beni çok üzdü. Canımın yandığını ve kollarımı sıkmamalarını söylememi bile dikkate almadılar. Şimdi avukatımız tazminat davası açmak için hazırlanıyor. Davayı açmamdaki en büyük nedenim onurumun kırılması. Ayrıca polislere görevlerini doğru yapmalarının dersini vermekti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!