Ölüm Adası’na giderken ölümden döndüler... Feribotta yangın dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Ölüm Adası’na giderken ölümden döndüler... Feribotta yangın dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 07:00

Tayland’da denizin ortasında alev alan feribotta can pazarı yaşandı. Feribottaki 108 kişi alevlerin arasından son anda kurtarıldı.

Haberin Devamı

Tayland’ın kötü şöhrete sahip “Ölüm Adası”na (Koh Tao) yolcu taşıyan feribotta yangın çıktı. Makine dairesinde sabah saatlerinde başlayan yangın kısa sürede feribotun diğer bölümlerine yayıldı. Feribotun ön kısmına sığınan yolculardan bazıları, canlarını kurtarmak için denize atladı. Feribota ilk müdahale çevredeki tekneler tarafından yapıldı. Yaklaşık 6 saat yolculuk yapan feribottaki yangının varış noktasına kısa bir süre kala çıkması, büyük bir facianın önüne geçti.

Ölüm Adası’na giderken ölümden döndüler... Feribotta yangın dehşeti

Gemide bulunan 97 yolcu ve 11 mürettebat, ekipler tarafından kurtarılırken, operasyon sonrasında alevlerin feribotun tamamını sardığı görüldü. Yardım tekneleri tarafından adaya getirilen yolculardan dumandan etkilenenler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kullanılamaz hale gelen feribot, sahil güvenlik ekipleri tarafından kıyıya çekilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Koh Tao, 2014 yılında İngiliz turistler Hannah Witheridge ve David Miller’ın öldürülmesinin ardından “Ölüm Adası” olarak adlandırılmıştı. Adada meydana gelen ve açıklanamayan çok sayıda turist ölümü sebebiyle ada lanetli olarak damgalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!