Ödülü Hrant’ın anısına alıyorum

Güncelleme Tarihi:

Ödülü Hrant’ın anısına alıyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 01:25

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Türkiye, Ekvador, Mısır ve Vietnam’da gerçekleri açığa çıkardıkları için hapis cezasına çarptırılan 4 gazeteciye, ‘Uluslararası Basın Özgürlüğü Ödülü’ verdi.

Haberin Devamı

Türkiye’den CPJ Basın Özgürlüğü Ödülü’nü alan ilk ve tek gazeteci olan Nedim Şener, New York’ta düzenlenen gecede ödülünü alırken “Bu ödül benim için onur kaynağı ancak Türkiye’deki yönetim için utanç kaynağı olmalı” dedi.

Ödülü Hrant Dink anısına aldığını vurgulayan Şener özetle şunları söyledi: “3 Mart 2011 günü polisler beni evimden aldıklarında dudaklarımda şu slogan vardı ‘Hrant için, adalet için! Hapiste 376 gün geçirdim ama o sloganın gücü hiç eksilmedi. Ve şimdi, evimden binlerce kilometre uzaktayken yine söylüyorum, ‘Hrant için, adalet için!’. Beni hapsedenlerin amacı, ortaya çıkardığım gerçeği yok etmekti. Ama gerçek yok edilemez, bir kez ortaya çıkarıldıktan sonra gömülemez.”

HAPİSTEKİ GAZETECİLER

Büyük alkışlarla kürsüye gelen Şener, konuşmasında hapisteki gazetecileri de unutmadı ve “Türkiye’de rekor sayıdaki 60 gazeteci terörist oldukları iddiasıyla hapiste. Şu an onlar için konuşmak gereğini hissediyorum. Kaderlerine kayıtsız kalmayın! Serbest bırakılmalarını talep edin!” dedi. Şener ayrıca Gezi Parkı olaylarının Türkiye’deki basın özgürlüğü krizinin çapını gösterdiğine değinerek “Türkiye’de artık gazetecilerin geçmemeyi öğrendikleri bir kırmızı çizgileri var. Bu çizgiyi geçenler ağır bir bedel ödüyorlar ve onlara çok şey borçluyuz” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!