O ülke ambargoyu kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

O ülke ambargoyu kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 20:11

İsviçre'de, İran ile ticarette kıymetli metal-maden ticareti, petrokimya ürünleri, ham petrol ile petrol nakliye işlemleri üzerindeki yaptırımların kaldırılması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

İsviçre Federal Konseyi'nden yapılan açıklamada, İran ile 12 yıldır devam eden nükleer krizin sona ermesi nedeniyle geçen yıl ocak ayından bu yana askıda tutulan İran'a yönelik yaptırımların kaldırıldığı bildirildi.

Konseyin, geçen ay İran ile imzalanan nükleer anlaşmanın uygulanmasına yönelik destek vermek ve bu ülke ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bu kararı aldığı ifade edildi.

Alınan kararla İsviçre, İran ile kıymetli metal-maden ticareti, petrokimya ürünleri, ham petrol, petrol nakliye işlemleri ile sigorta işlemleri üzerindeki yaptırımlarını kaldırmış oldu.

Açıklamada, 20 Temmuz'da BM Güvenlik Konseyi'nin İran ile varılan mutabakatla ilgili kararının uygulanmaya başlanmasıyla ve İran'ın da yükümlülüklerini yerine getirmesi koşuluyla, bu ülkeye yönelik uluslararası yaptırımların neredeyse tamamının derhal kaldırılacağı belirtildi.

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1 ülkeleri) arasında Viyana'da yapılan nükleer müzakereler sonrasında 14 Temmuz'da anlaşmaya varılmıştı.

BM Güvenlik Konseyi de İran ile 5+1 ülkeleri arasında varılan anlaşmayı onaylayan ve İran'a yönelik BM yaptırımlarının kademeli olarak kaldırılmasını düzenleyen karar tasarısını 20 Temmuz'da oy birliğiyle kabul etmişti.

BAKMADAN GEÇME!