O hukuk şirketinin ünlü müşterileri

Güncelleme Tarihi:

O hukuk şirketinin ünlü müşterileri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2014 01:00

Suriye’de rejimin muhaliflere sistematik işkence uyguladığı iddia edilen fotoğrafları dünya gündemine taşıyan Carter Ruck, İngiltere’nin en çok konuşulan hukuk bürolarından biri.

Haberin Devamı

2003 yılında hayatını kaybeden ve medya hukukunun “Margaret Thatcher’ı” olarak tanınan İngiliz avukat Peter Carter-Ruck tarafından kurulan büro “İngiltere’de karalama davalarını bir gelir kapısına dönüştürerek, basın özgürlüğüne darbe vurmuş olmakla” suçlanıyor. Şirketin baktığı önemli davalar şöyle:

Son yıllardaki müşterileri arasında, muhalif Rus işadamı Boris Berezovsky, Uganda Başbakanı Amama Mbabazi ve Tunus’un Ennahda Partisi lideri Raşid Gannuşi ve Portekiz’de kaybolduğundan beri İngiltere ve dünya gündeminden düşmeyen Madeleine McCann’ın ailesi de bulunuyor.

2011’de İngiliz Daily Telegraph gazetesi Başbakan Erdoğan’ın AKP’nin seçim kampanyalarında kullanmak adına İran’dan 25 milyon dolar bağış aldığıni iddia eden bir haber yayınlamıştı. Şirket gazeteye karşı açılan davayı kazanmıştı. CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, dün mecliste düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan’la adı geçen hukuk bürosu arasında nasıl bir ilişki olduğunun açıklanmasını istedi.

Haberin Devamı

Carter Ruck’ın hukuk ekibi son 18 aydır Filistin lideri Yaser Arafat’ın ölümü ile ilgili dul eşi Suha Arafat adına da bir soruşturma yürütüyor. Geçtiğimiz aylarda Arafat’ın kalıntılarında radyoaktif izlerin bulunması araştırmaya önem kazandırmıştı.

Şirketin diğer müşterileri arasında Suudi Arabistanlı işadamı Yasin el Kadı, Katar devleti, süpermarket zinciri Tesco, British Telecom, ünlü şarkıcı Sir Elton John, televizyon yapımcısı Simon Cowell, Yusuf İslam, Oasis grubu üyesi Liam Gallenger, ünlü aktör Jude Law, Romanya Prensi Radu, Tamara Ecclestone’un eski sevgilisi Omer Khyami ve Chelsea futbol kulübü de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!