New York kadar alan küle döndü... Yunanistan’da acı bilanço

Güncelleme Tarihi:

New York kadar alan küle döndü... Yunanistan’da acı bilanço
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 07:00

Yunanistan’da 12 gün önce başlayan ve hâlâ tam olarak söndürülemeyen yangınlar, New York’un yüzölçümünden daha büyük bir alanı küle çevirdi.

Haberin Devamı

Türk-Yunan kara hududunu oluşturan Meriç Nehri’nin Yunan tarafında 19 Ağustos’ta başlayan ve kısa sürede Batı Trakya’ya yayılan yangın, 12’nci gününde de söndürülemedi. Avrupa Birliği’nde son 23 yılda çıkan en büyük yangın olarak nitelendirilen alevlerin yayıldığı alan 800 kilometrekareyi geçti. Avrupa Acil Durum Yönetim Hizmeti Copernicus’un yayınladığı haritaya göre, alevlerin Dedeağaç ve Rodop’da yayıldığı alan, ABD’nin en kalabalık şehirlerinden New York’un yüzölçümünden (780 kilometrekare) büyük. 

20 KİŞİ ÖLDÜ

Yangınlarda 18’i sığınmacı 20 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce ev, işyeri ve aracın hasar gördüğü, binlerce büyük ve küçük hayvanın da telef olduğu tahmin ediliyor. Sadece Dedeğaç’taki bazı köylerde, 4 bin küçükbaş hayvan telef oldu. Ayrıca onlarca yerleşim birimi de tedbir amaçlı boşaltıldı. Yetkililer, yangının dün sabahtan itibaren şiddetini kaybetmeye başladığını açıkladı. Yunanistan genelinde, bu yaz çıkan yangınlarda yaklaşık 1.5 milyon dönüm arazi yandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!