NATO’dan Stoltenberg’e bir yıl daha uzatma

Güncelleme Tarihi:

NATO’dan Stoltenberg’e bir yıl daha uzatma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2023 07:00

NATO Genel Sekreteri olarak 2014’te atanan ve görev süresi daha önce üç kez uzatılan Jens Stoltenberg (64), bir yıl daha İttifak’ın başında olacak.

Haberin Devamı

Eski Norveç Başbakanı olan Stoltenberg’in görev süresi 30 Eylül’de sona eriyordu, NATO’nun karar organı Kuzey Atlantik Konseyi’nin (NAC) dün yaptığı toplantıda, tüm müttefiklerin onayıyla, bu sürenin 1 Ekim 2024’e kadar uzatılması konusunda anlaşıldı.

Karar, 11-12 Temmuz’daki Vilnius Zirvesi’nde üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları tarafından onaylanacak. Süreçte bazı isimler aday olarak öne çıksa da müttefiklerden onay alabilecek, tüm dengeleri sağlayabilecek güçlü bir profilin olmaması ibrenin yeniden Stoltenberg’e dönmesine neden oldu.

ANKARA’DAN DESTEK

Baskı altındayken sergilediği İskandinav soğukkanlılığı ve uzlaşı sağlama kabiliyeti, özellikle Ukrayna’daki savaş nedeniyle içinden geçilen süreçte son derece deneyimli olan Stoltenberg’i yeniden favori hale getirdi. Ankara ile çok iyi ilişkileri olan Stoltenberg’in görev süresinin uzatılmasına Türkiye de başından itibaren yeşil ışık yaktı.

MSB BAŞKANI GÜLER'DEN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Jens Stoltenberg’in NATO Genel Sekreterlik görevinin 1 yıl daha uzatılmasından memnuniyet duyduk. Genel Sekreter Stoltenberg’i kutluyor, ittifak için yapacağı çalışmalarda başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!