Musk’ın otosu katliam yaptı

Güncelleme Tarihi:

Musk’ın otosu katliam yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2022 07:00

Çin’de, Tesla şirketinin “Model Y” tipi otomobili trafik faciasına neden oldu. 2 kişi öldü, 3 de yaralı var.

Haberin Devamı

OLAY 5 Kasım’da Çin’in güneyindeki Guangdong vilayetinin Chaozhou kentinde meydana geldi. Ünlü teknoloji girişimcisi Elon Musk’a ait olan elektrikli araç üreticisi Tesla’ya ait aracın kaza anları video kameraya da yansıdı. Video görüntüsüne göre 55 yaşındaki erkek sürücü aracı park etmeye hazırlanırken, otomobil aniden hızlanmaya başlayarak iki şeritli yola çıkıyor. Ardından aniden hız kazanan araç iki şeritli yolda ilerliyor. Bu sırada sürücü önündeki başka taşıtlara çarpmamaya çalışsa da, son hıza ulaştığı sanılan elektrikli otomobili daha fazla kontrol edemeyince, araç çarpa çarpa ilerliyor. Sonunda da duvara çarparak duruyor.

SÜRÜCÜ: FREN PEDALI ÇALIŞMADI

Olayda 2 kişi hayatını kaybetti. 3 kişi yaralandı. Sürücü de hastaneye kaldırıldı. Sürücü ilk ifadesinde fren pedalının çalışmadığını ileri sürerek, kontrolü kaybettiğini söyledi. Olayla ilgili polisle işbirliği yapacağını açıklayan Tesla şirketi ise görüntülere göre fren lambalarının yanmadığını, sürücünün ifadesinin aksine, frene basmamış olabileceğini bildirdi. Çin’de üretilen Tesla Model Y araçlarının daha önce de kasıtsız, kendi kendine hızlandığı rapor edilmiş, Nanchong kentindeki bir başka kazada 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

KONTROLDEN ÇIKIP HIZLANDI

Video görüntüsüne göre 55 yaşındaki erkek sürücü aracı park etmeye hazırlanırken, otomobil aniden hızlanmaya başlayarak iki şeritli yola çıkıyor. Hızlanarak diğer araçlara çarpıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!