Mülteci çocuktan Avrupa'ya mesaj: ''Brüksel için üzgünüm''

Güncelleme Tarihi:

Mülteci çocuktan Avrupaya mesaj: Brüksel için üzgünüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 10:07

Yunanistan-Makedonya sınırındaki İdomeni kampında belirsiz bekleyişine devam eden yüzlerce mülteci arasında bir çocuk, bir kağıda yazdığı mesajla, Brüksel'de yaşanan canlı bomba saldırılarında hayatını kaybedenleri andı.

Haberin Devamı

Mülteci çocuktan Avrupaya mesaj: Brüksel için üzgünüm


Mülteci çocuğun "Sorry for Brussels" (Brüksel için üzgünüm) yazılı kağıdı AFP fotomuhabiri tarafınan görüntülendi. Sosyal medyanın da en çok paylaşılan karelerinden olan fotoğraf, yapılan yorumlarda ne siyasi liderlerin ne de Avrupa halkının yaşananlardan dolayı mültecileri sorumlu tutmaması gerektiği ifade edildi.

Yunanitan-Makedonya sınırında bekleyen yüzlerce mülteci, Almanya'ya gidebilmek için yetkililerden sınır kapılarını açmalarını talep ediyor.

 @ellieg_jessiej adlı Twitter kullanıcısı, 'Brüksel için üzgünüm' mesajına "Bu görüntü kalbimi parçalıyor. Yunanistan - Makedonya sınırındaki mülteci çocuk #Brussels #Belgium #Bruxelles" mesajıyla yanıt verdi.

Haberin Devamı

@aimoneale adlı kullanıcı ise fotoğraf için "Idomeni kampındaki mülteci çocuk Brüksel için pankart kaldırıyor. Yapmasına gerek yok, ama yapıyor. Çünkü insanlık" dedi.

Fotoğrafçı Rui Borges'in 'Üzgünüm' diyen mülteci çocuğa yanıtı kısa ve net: " #Idomeni. Senin hatan değil. #Brussels."

Mülteci çocuktan Avrupaya mesaj: Brüksel için üzgünüm


 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!