Mucize bebek Afra 6 aylık

Güncelleme Tarihi:

Mucize bebek Afra 6 aylık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2023 07:00

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Suriye’de enkaz altında, göbek kordonu annesine bağlı halde bulunan mucize bebek Afra 6 aylık oldu. Vücudundaki hafif yaralanmaları da atlatan Afra bebek, halası, eniştesi ve yedi kuzeniyle birlikte Suriye’nin kuzeyinde yaşamını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Suriye’de Afrin’e bağlı Cinderes beldesinde çöken bir binanın enkazında dünyaya gelen mucize bebek Afra, 6 aylık oldu. Enkaz altında bulunduğunda göbek kordonu, doğumdan hemen sonra kaybettiği annesine hâlâ bağlı olan Afra bebek, felaketten saatler sonra mucizevi bir şekilde kurtulmuş, tüm dünya onun kurtuluşuyla bir anlamda teselli bulmuştu. Afra bebek, geçen bu süre zarfında hızlı bir iyileşme süreci geçirdi. Felaketin sonrasında halası ve eniştesi Halil Sevadi tarafından evlatlık edinilen Afra bebek, çiftin yedi çocuklarıyla birlikte Cinderes’te büyüyor.

DÜNYADA GÜNDEM OLMUŞTU

Afra’nın depremde annesi ve babasıyla birlikte dört kardeşini de yitirdiğini belirten Halil Sevadi, aileden hayatta kalan tek ismin, deprem anında annesinin karnında olan ve yıkıntılar içerisinde dünyaya gelen Afra olduğunu aktardı. Afra, hastanedeyken dünyanın dört bir yanından binlerce kişi onu evlat edinmeyi önerse de yetkililer, DNA testi sonunda minik bebeği, halasına teslim etmeye karar vermişti.

Haberin Devamı

MADDİ ZORLUK YAŞIYORLAR

Depremden sonra evleri ağır hasarlı olduğu için ilk iki ay çadır kentte yaşamak zorunda kalan Afra ve akrabalarının sorunları ise devam ediyor. Şu anda yaşadıkları evden de çıkmak zorunda kalabileceklerini belirten Sevadi, ciddi maddi zorluklar yaşadıklarını aktardı. Sevadi, Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere’ye taşınmaları konusunda gelen yardım tekliflerini reddettiklerini, yurtdışına giderlerse Afra’yı kendilerinden alabilecekleri konusunda endişe duyduklarını söyledi. Hastane çalışanlarının Eye adını verdiği öksüz bebeğe, yeni ailesi, enkazda hayatını kaybeden annesi Afra’nın adını vermişti. Birleşmiş Milletler verilerine göre Suriye’nin kuzeyinde depremde 4 bin 500’den fazla kişi yaşamını yitirdi ve tahmini 50 bin aile evini kaybetti.

ALMANYA DEPREMZEDELERE HIZLI VİZE UYGULAMASINI BİTİRDİ

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören vatandaşlar için vize süreçlerinin kolaylaştırılması uygulamasını dün sona erdirdi. Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hızlandırılmış vize kolaylığı uygulamasının belirli bir süre için tasarlandığı ve taleplerin azalması sebebiyle sonuçlandırıldığı belirtildi. Bakanlığın duyurusunda şu ana kadar Türkiye ve Suriye’den 16 bin 200 deprem mağduruna vize verildiği aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!