Molenbeek’te ırkçı gösteri provokasyonu

Güncelleme Tarihi:

Molenbeek’te ırkçı gösteri provokasyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 19:51

Belçika’nın başkenti Brüksel’in Molenbeek semtinde belediyenin izin vermemesine rağmen önceki gün akşamüstü İslam karşıtı gösteri yapmak için toplanan radikal sağcılar, polisle çatışırken, bir otomobil, karşıdan karşıya geçen başörtülü bir kadına çarptı.

Haberin Devamı

Otomobil, daha sonra hızını kesmedi ve önüne düşen kadının bacaklarının üzerinden geçti. Olay anında çevreden çığlıklar yükselirken, kanlar içinde yerde kalan kadının bilincinin açık olduğu görüldü. Ancak Müslüman kadının son durumuyla ilgili yeni bir açıklama yapılmadı. Aynı otomobili polisler, kadını ezmeden önce silah çekerek durdurmuştu. Polisler, araca silahlarını doğrulturken, sürücünün yanındaki kişinin bunu umursamaz bir halde cep telefonuyla etrafı görüntülemesi objektiflere yansıdı. Müslüman gençlerin de radikal sağcılara karşı sokağa çıktığı olaylarda iki gruptan toplam 100 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki radikal sağcı eylemcide molotof kokteyli bulundu.

HAVALİMANI AÇILDI

Brüksel’deki Zaventem Havalimanı, 22 Mart’taki terör saldırısından sonra dün kısmen faaliyete başladı. Havalimanından üç tarifeli uçak kalkış yaptı. İlk uçuşlar Yunanistan’ın Atina, İtalya’nın Torino ve Portekiz’in Faro kentlerine oldu. Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde havalimanı alanına giren tüm araçlar arandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!