Mısır İsrailli gazeteciyi serbest bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Mısır İsrailli gazeteciyi serbest bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2010 10:06

Mısır'da geçen hafta sınır muhafızları tarafından gözaltına alınan İsrailli gazeteci serbest bırakılarak, ülkesine geri gönderildi.

İsrail'in Kahire Büyükelçiliği sözcüsü, İsrailli gazeteci Yotam Feldman'ın (30) serbest bırakıldığını doğrulayarak, Feldman'ın salıverilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

İsrail ordu radyosu, Feldman'ın geceyarısı uçakla Tel Aviv'e gittiğini ve burada İsrail İçişleri Bakanı Eliyahu Yişai ile görüştüğünü duyurdu.

Gazetecinin Afrikalı göçmenlerle birlikte Mısır-İsrail sınırını yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalandığı bildirilmişti. İsrailli gazeteci polise, Sina yarımadasına yasal yollarla geldiğini, çalışmak veya sığınmak için İsrail'e girmeye çalışan Afrikalı göçmenleri izlediğini, göçmenler hakkında haber hazırladığını söylemişti.

Ajansların duyurduğuna göre, gazeteci, insan kaçakçılarına faaliyetlerini izlemek ve göçmenlerle birlikte İsrail'e girmek için para ödediğini belirtti.

Sina yarımadasındaki sınır, İsrail'e gitmeye çalışan Afrikalı göçmenlerin önde gelen geçiş yolu haline gelirken, kaçak sığınmacı akışını durdurması için İsrail'in baskısıyla karşı karşıya kalan Mısır'ın sınır görevlilerinin kullandığı yöntemler insan hakları gruplarının tepkisini çekiyor.

Mısır polisi bu yılın başından bu yana sınırdan İsrail'e kaçak yollarla geçmeye çalışan 9 göçmeni öldürdü. Sınırda geçen yıl da 19 kaçak göçmen öldürülmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!