Mısır’da IŞİD suçlamasıyla 6 kişi idam edildi

Güncelleme Tarihi:

Mısır’da IŞİD suçlamasıyla 6 kişi idam edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2015 23:10

Mısır’da IŞİD’e bağlılık yemini eden Ensar Beyt el-Makdis örgütüne üye olmakla ve iki Mısır askerini öldürmekle suçlanan 6 kişi idam edildi.

Haberin Devamı

Böylece Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbeyle devrilmesinden bu yana idam edilenlerin sayısı 7’ye çıktı.

7 Mart’ta da darbe karşıtları ile destekçileri arasında çıkan olaylarda bir çocuğu binadan atmakla suçlanan Mahmud Ramazan asılmıştı.

Dün idam edilen kişiler konusunda uluslararası hak örgütlerinden açıklamalar geldi. İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Af Örgütü (AI), idam edilen kişilerden üçünün, suçlandıkları saldırı olduğu sırada gözaltında olduğunu belirtti.

MAHKEME ADİL DEĞİL’

AI davaların adaleti sağlamaktan çok uzak olduğunu, sanıklara kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeleri için işkence yapıldığını iddia etti. Kasım ayında IŞİD’e biat eden Ensar Beyt el-Makdis grubu adını ‘Sina Vilayeti’ olarak değiştirmişti. Söz konusu örgüt, Mursi’nin askeri darbeyle devrilmesinin ardından Mısır güvenliklerine karşı intihar eylemleri de dahil çok sayıda saldırı düzenledi. Mısır’ın 2013’te darbeyle devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de ‘Hapishaneler Baskını Davası’nda önceki gün idam cezası almıştı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE SEYAHATİNE ÖZEL İZİN

MISIR hükümeti 18-40 yaşları arasındaki kadınların Türkiye’ye seyahat etmelerine özel sınırlama getirdi. Bundan sonra Mısır’ın kadın vatandaşları 72 saatte tamamlanan güvenlik soruşturmasının ardından alınacak özel izinle Türkiye’ye gidebilecek. Mısır bu önlemle vatandaşlarının Türkiye üzerinden Suriye’ye gidip cihatçı gruplara katılmasına engel olmak istiyor. Mısır vatandaşı olan 18-40 yaşları arasındaki erkekler Aralık ayından beri Türkiye’ye özel izinle seyahat edebiliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!