Medya savaşına Vatikan da girdi

Güncelleme Tarihi:

Medya savaşına Vatikan da girdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2009 00:00

Özel hayatının ihlal edildiğini öne sürerek solcu gazetelere dava açmaya başlayan İtalya Başbakanı Berlusconi’nin son hedefi Vatikan. Berlusconi Ailesi’ne ait Il Giornale Gazetesi, piskoposların yayın organı olan ve kendisini eleştiren Avvenire’nin Genel Yayın Yönetmeni’nin eşcinsel olduğunu öne sürdü. Vatikan Başbakanı Bertone, Berlusconi’ye verdiği randevuyu iptal etti.

Haberin Devamı

İTALYA Başbakanı Silvio Berlusconi, “renkli” özel yaşamıyla dünya basınının gündeminden düşmeyen bir isim. Medya imparatoru Berlusconi, muhalif gazetelere savaş ilan etmiş durumda. Kendisinin en sert solcu muhalifi olan La Repubblica Gazetesi’ne özel hayatı ihlal suçlamasıyla üç gün önce tazminat davası açan Berlusconi, ailesine ait bir diğer gazeteyi de Vatikan’a karşı seferber etti.
İtalya Piskoposları Birliği’nin (CEI) yayın organı olan Avvenire Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Dino Boffo, Berlusconi’nin isminin “reşit olmayan kızlarla” ve “eskortlarla” anılması üzerine, Başbakan’ın aforoz edilmesi gerektiğini savunmuştu. Berlusconiler’e ait Il Giornale Gazetesi, önceki gün Boffo’ya yönelik şok suçlamalar içeren bir haberle cevap verdi.
Papa ne diyecek?
Haberde, Boffo’nun eşcinsel olduğu, üstelik sevgilisinin karısını taciz ettiği ve bu yüzden hakkında cezai işlem yapıldığı öne sürüldü. Deprem bölgesi L’Aquila’da dün gerçekleşmesi gereken İtalya-Vatikan zirvesi bu haber üzerine iptal edildi. Vatikan Başbakanı Kardinal Tarcisio Bertone, Berlusconi ile çalışma yemeğine katılmayınca, İtalya Başbakanı durumu toparlamaya çalıştı.
Dün yaptığı açıklamada herkesin özel hayatına saygılı olduğunu vurgulayan Berlusconi, ailesinin gazetesinde çıkan

/images/100/0x0/55eaeed6f018fbb8f8a0006c
haberi “densiz bir yayın politikası hatası” diye nitelendirdi. Piskoposlar ise, haberin “mide bulandırıcı” olduğunu açıkladılar. Şimdi gözler tatildeki Papa 16. Benedikt’e çevrildi.

Haberin Devamı

Çapkın kardeşin gazeteciliği

Vatikan-İtalya ilişkilerini geren Il Giornale Gazetesi’nin başında, Silvio Berlusconi’nin 60 yaşındaki kardeşi Paolo var. İşadamı Paolo Berlusconi de özel hayatıyla ağabeyini aratmıyor. Daha önce İspanyol aktris Natalia Estrada ve İtalyan model Katia Noventa ile ilişki yaşayan Paolo Berlusconi, son olarak 32 yaşındaki İtalyan aktris Patrizia Marrocco ile Forte dei Marmi’de görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!