Meclis'te eski terörist skandalı

Güncelleme Tarihi:

Mecliste eski terörist skandalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2016 14:10

Sol Parti milletvekili Diether Dehm'in eski Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) elebaşısı Christian Klar'ı çalıştırması yoğun tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Almanya'da ana muhalefet Sol parti milletvekili Diether Dehm'in eski terör örgütü Kızıl Ordu Fraksiyonu'nun (RAF) ele başlarından Christian Klar'ı çalıştırması skandal olarak nitelendi. Sol Parti milletvekili Diether Dehm ise kendini savundu.

RAF'in elebaşlarından Christian Klar, 1992'de öteki RAF üyeleriyle birlikte topluca 9 kişiyi öldürmekten 5 kez ömür boyu hapse mahkum oldu. 1992'de bir başka davadan bir kez daha ömür boyu alan Christian Klar 26 yıl hapis yattıktan sonra 2008'de şartlı serbest bırakıldı. Önce TIR şoförü olarak çalışan Christian Klar'ı Sol Parti milletvekili Diether Dehm'in yıllardır çalıştırdığı, Klar'a meclis kimlik kartı çıkarmak istemesi üzerine ortaya çıktı.

SAVUNDU


65 yaşındaki Sol Parti milletvekili Dehm, Christian Klar'ın internet sayfasını düzenlediğini açıkladı. Christian Klar'ın cezasını tamamladığını belirten milletvekili Dehm, iyi bir bilgisayar uzmanı olduğunu ve meclisteki bürosunda internet programcısı olarak çalıştırdığını söyledi.

Milletvekili Dehm, “Klar cezasının tamamladı. Eski teröristler için de bir meslek yasağı düşüncesi, topluma kazanma açısından hukuk devletiyle bağdaşmaz” dedi.

Sol Parti milletvekili Dehm, önce SPD'den meclise girdi ve 2005 yılından beri ise Sol Parti milletvekili.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!