Mahkeme adamı felç etmek için hastane arıyor

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme adamı felç etmek için hastane arıyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 20, 2010 12:33

Suudi Arabistan'da bir mahkeme, suç işleyen bir mahkumun doktorlar tarafından felç edilmesine karar verdi. Mahkeme, mahkumu kötürüm bırakacak, doktor ve hastane arıyor.

Haberin Devamı

Şeriatla yönetilen Suudi Arabistan'da yasalar "göze göz, dişe diş" kuralına göre işliyor. İki yıl önce 22 yaşındaki Abdülaziz El Mutairi, bir kişiyle kavga ettiği sırada satırla saldırıya uğradı ve felçli kaldı. Şeriat mahkemesi, El Mutairi'yi felçli bırakan kişinin aynı cezaya çarptırılmasına hükmetti.

Uluslararası haber ajansı AP'nin haberine göre, Suudi Arabistan'ın kuzeybatısındaki Tabuk eyaletindeki şeriat mahkemesi, El Mutairi'ye saldıran kişinin omirilik kemiğinin alınarak felç edilmesi için iki hastaneden görüş istendi. Hastanelerden biri söz konusu operasyonu gerçekleştirebileceklerini belirtti ancak mahkeme hastaneyi yeterli bulmadığı için teklifi reddetti.

BÄ°R HASTANE OPERASYONU REDDETTÄ°

Mahkeme daha sonra başkent Riyad'daki Kral Faysal Hastanesi'ne aynı soruyu yöneltti. Dünyanın sayılı hastaneleri arasında yer alan Kral Faysal Hastanesi, etik nedenleri gerekçe göstererek böyle bir operasyonu gerçekleştirmek istemediklerini şeriat mahkemesine bildirdi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'da ÅŸeriat mahkemesi "göze göz, diÅŸe diÅŸ" kararı almadan önce kurbanın görüşünü alıyor. EÄŸer kurban kendisinin gördüğü zararın aynısını, saldırganın da görmesini istiyorsa, mahkeme o yönde bir karara hükmediyor. Â

Felçli kalan 22 yaşındaki El Mutairi'ye saldıran kişinin daha önce 7 ay hapis yattığı da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!