Macaristan’dan bir garip vinyet cezası

Güncelleme Tarihi:

Macaristan’dan bir garip vinyet cezası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 15:06

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Mahmut Terkeş’e (45), Macaristan’da vinyeti (otoyol ücreti) ödediği halde iki ay sonra para cezası geldi.

Haberin Devamı

HALI yıkama şirketi olan Mahmut Terkeş, işi gereği zaman zaman karayoluyla Macaristan üzerinden Bulgaristan’a gittiğini ifade etti. Son olarak Haziran ayında Macaristan’dan geçen Mahmut Terkeş, 11.67 Euro’ya denk gelen vinyeti ödedi. Ancak Ağustos ayında vinyeti ödemediği gerekçesiyle Ungarische Autobahn Inkasso GmbH şirketi tarafından kendisine 136.31 Euro’luk ceza gönderildi. Bu yıl aynı olayı ikinci kez yaşadığını belirten Mahmut Terkeş, “Sadece benim değil aynı şey bazı arkadaşlarımın da başına geldi” diye konuştu.

MAKBUZLARI SAKLAYIN
Ödediği vinyet makbuzlarını bulduğu halde Ungarische Autobahn Inkasso GmbH ile yaptığı görüşmelerden bir sonuç elde edemediğini anlatan Mahmut Terkeş, hukuki yollara başvurmaya hazırlanıyor. Terkeş, “Meblağlar çok yüksek. 12-13 Euro gibi bir para ödüyoruz. Tekrar bize arkadan gelen 135 Euro. ’10 gün içinde ödemezseniz 286 Euro’ya çıkacak’ diye bize mektupla bildiri gönderiyorlar. Ben ödedim. Bu ikinci kez tekrar yaşadığım. Daha sonra otoban paralarının fişlerini buldum. Ödediğim paraları karşı tarafa beyan ettim ala cevap alamadım” dedi.
Türk yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağıran Mahmut Terkeş, izin dönüşü Macaristan’dan geçecek olan Türkleri ise makbuzlarını saklamaları konusunda uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!