Lüks gemiye helikopterden test kiti attılar! Karaya çıkışlarına izin yok

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2020 12:18

ABD’nin San Francisco açıklarında demir atan 'Grand Princess' adlı lüks yolcu gemisinden ayrılan 1 kişi Corona Virüs (Kovid-19) sebebiyle hayatını kaybetti. Mürettebat ve yolcularla 3 bin 483 kişinin bulunduğu lüks yolcu gemisine Corona Virüs test kitleri havadan bırakıldı. Geminin sahibi olan firma "Halk sağlığı yetkilileri, tüm test sonuçları alınana kadar hiçbir yolcunun karaya çıkmasına izin verilmeyeceğini bildirmiştir” dedi.

Haberin Devamı

'Grand Princess' lüks yolcu gemisinde bulunan 71 yaşındaki kişi gemiden ayrıldıktan sonra California eyaleti sınırları içinde Corona Virüsten hayatını kaybetti. Planlanmış yolculuğunu iptal eden 'Grand Princess' gemisi San Francisco açıklarında demir attı. Karaya yanaşmasına izin verilmeyen yolcu gemisinde 2 bin 383 yolcu ve bin 100 mürettebat bulunuyor. Bazı yolcular odalarına kapanırken, Corona Virüse maruz kaldığından şüphe edilen yolculara test yapılması için California Ulusal Güvenlik görevlileri helikopter ile gemiye Kovid-19 test kiti bıraktı.

Lüks yolcu gemisinin sahibi olduğu firmadan yapılan yazılı açıklamada, "Halk sağlığı yetkilileri, tüm test sonuçları alınana kadar hiçbir yolcunun karaya çıkmasına izin verilmeyeceğini bildirmiştir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Gemide bulunan tıbbi görevliler tarafından Corona Virüse maruz kaldıklarından şüphe edilen yolculara testler uygulanacak ve örnekler yine helikopter ile Richmond kentinde bulunan laboratuvara gönderilecek. ABD Senatosu Corona Virüs ile savaşmak için 8,3 milyar dolarlık bütçe ayırdığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!