Londra'da yine patlama

Güncelleme Tarihi:

Londrada yine patlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2005 15:26

  Görgü tanıkları bize yazın: londra@hurriyetim.com.tr
  Görgü tanıkları anlatıyor
  Londra'daki 7 Temmuz dehşetinden görüntüler

Haberin Devamı

İngiltere'nin başkenti Londra, iki hafta önce yaşadığı terör dehşetinin izleri henüz silinmeden yine bombalarla sarsıldı. Üç metro istasyonu ile bir otobüste patlama meydana geldi. Patlamalarda şu ana kadar 1 kişinin yaralandığı açıklandı. Polis mavi tişörtlü bir gencin peşinde.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 7 Temmuz'da düzenlenen ve 50'den fazla kişinin öldüğü bombalı saldırılardan iki hafta sonra, yine 3 metro istasyonu ve bir otobüste patlamalar meydana geldiği haberleri alındı.

İlk önce acil durum servislerinin patlamaların meydana geldiği belirtilen Oval, Warren Street and Shepherd's Bush metro istasyonlarına akın etmesinden sonra, Londra itfaiye ekipleri bir trenden dumanların yükseldiğini bildirdi ve başkentin doğusundaki Hackney bölgesinde de bir otobüste küçük bir patlama meydana geldiği duyuruldu.

 

Ulaştırma yetkilileri, patlamalarda ölen ya da yaralan olmadığını bildirirken, bir polis kaynağı, Warren Street istasyonundaki patlamada bir kişinin yaralandığını söyledi.

SKY televizyonu, bir polis kaynağına dayanarak, olayların bombaların yol açtığı patlamalar değil, kontrollü patlamalar olduğunu duyurdu.

 

Öte yandan, metro işletmesinden bir kaynak, Warren Street metro istasyonunda parça tesirli bombanın patladığını söylerken, ateş açıldığı yolunda doğrulanmamış haberler de geldi.

 

SKY televizyonu ayrıca, polisin, güvenlik alarmına yol açan saldırı girişimlerinin iki hafta önceki kadar ciddi olmadığını belirttiğini kaydetti.

 

Warren Street yakınındaki bir metrodaki görgü tanığı ise kendisine bir yolcunun, sırt çantasında küçük bir patlama olduğunun söylendiğini anlattı.

 

SKY televizyonu, bütün metro istasyonlarının kapatıldığını duyurdu, ancak bu yetkililer tarafından doğrulanmadı. Yetkililer, sadece üç hattın trafiğe kapatıldığını, üç istasyonun boşaltıldığını bildirdi.

 

Patlamaların ardından, silahlı polislerin, olayların meydana geldiği bir istasyon yakınlarındaki Londra Üniversitesi Hastanesi'ne girdiği ve hastaneyi kordon altına aldığı haberleri geldi.


İngiliz yayın kurumu BBC de Shepherd's Bush istasyonunda polisin gazetecilere, bir kişinin kendini havaya uçurma tehdidinde bulunduktan sonra kaçtığını kaydettiğini duyurdu.

 

OTOBÜSTEKİ PATLAMA TÜRKLERİN YAŞADIĞI BÖLGEDE


SKY televizyonu, Hackney Road'daki 26 numaralı otobüste patlama meydana geldiğini duyurdu. Burası Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir bölge.
  
Londra belediye otobüs işletmesi, patlamada, sadece otobüsün camlarının kırıldığını, ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

 

Açıklamada, “otobüs şoförü üst kattan geldiğini sandığı bir patlama duydu. Camlar kırıldı. Yaralı olduğu yönünde bir haber yok” dedi.


Açıklamada, otobüsün sadece bazı camlarının kırıldığı belirtildi.


Üç istasyonun üzerinde bulunduğu Hammersmith&City, Victoira, Bakerloo ve Northern hatlarının kapatıldığı açıklanırken, Warren Street ve Euston istasyonunun bulunduğu ana cadde de polis kontrolüne alındı.

 

Bu arada, Warren Street istasyonunda tabanca sesleri duyulurken, bir kişinin de platformda kaçmaya çalıştığı belirtildi.

 

Bazı güvenlik uzmanları ise silah sesi zannedilen patlamaların, bir bombanın kontrollü patlatılmasından kaynaklanmış olabileceğini ifade etti. 


BLAİR KOBRA KURULUNU TOPLADI


İngiltere Başbakanı Tony Blair, olağanüstü haller için kabine üyeleri ve güvenlik birimlerinin şeflerinden oluşan “Kobra” adı verilen kurulu Downing Sokağı'ndaki Başbakanlık konutunda toplantıya çağırdı.

 

Avustralya Başbakanı John Howard ile görüşmesinin ardından konuğuyla birlikte basın toplantısı düzenlemesi beklenen Blair, bu basın toplantısını da Londra'daki durum açıklığa kavuşana dek erteledi.

 

Blair'in Kobra kurulu toplantısına katılmak üzere İçişleri Bakanı Charles Clarke ve diğer bazı kabine üyeleri başbakanlık konutuna gelmeye başladı.

Haberin Devamı
 

POLİS ŞÜPHELİYİ YAKALAMAK İÇİN HASTANEYE GİRDİ İDDİASI

Haberin Devamı


Londra'da patlamaların ardından polisin Londra Üniversitesi Hastanesi'ne Warren Street istasyonundan kaçan bir şüpheliyi yakalamak amacıyla girmiş olabileceği bildirildi.

Warren Street istasyonunda meydana gelen patlamanın ardından bir kişinin kaçtığı ve platform üzerinde tabanca sesleri duyulduğu yolundaki haberlerin ardından, bu kişinin istasyon dışında da izlenmesine devam edildiği belirtildi. Polisin hastaneyi kordon altına almasının ve içeriye silahlı görevlilerin girmesinin nedeninin bu kişinin yakalanması için olabileceği ifade edildi.


 

Bu arada, SKY TV, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, toplam üç bombanın bulunduğunu ve bombaların sadece mekanizmalarının patlamış olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

BBC de Westminster, Waterloo, King's Cross Thameslink, St Paul's ve Oxford Circus istasyonlarının da kapatıldığını duyurdu.

CNN'İN İDDİASI : 3 KÜÇÜK BOMBA PATLADI


Amerikan CNN televizyonu, Londra'daki metroda 3 küçük bombanın patladığını duyurdu.

CNN, polis yetkililerine dayanarak verdiği haberde, metro istasyonlarında patlayıcı gücü düşük 3 bombanın patladığını bildirdi.

 

Öte yandan, kimyasal silahlara karşı koruyucu elbise giymiş kişilerin Warren Street istasyonuna girmeye hazırlandığı bildirildi.


WARREN STREET SEMTİ KORDON ALTINDA


Londra polisi, Warren Street metro istasyonunun bulunduğu semti tamamen kordon altına aldı.

Görgü tanıkları, metro istasyonunun kapanmasına neden olan olayda patlama olmadığını, duman da çıkmadığını, ancak kablo yanığı gibi bir koku çıktığını belirterek, metrodaki insanların büyük korkuya kapıldıklarını söylediler.


Sofiane isimli görgü tanığı, “Olay sırasında vagonda kitabımı okuyordum, tam Görevimiz Tehlike filmi gibi oldu. Kablo ve lastik yanığı kokusu hissettim. Sonra metro sürücüsü bizi perona çıkardı. Hiçbir şey olmamış gibi sakindi” diye konuştu.

 

Görgü tanığı, yaralı olmadığını da söyledi.


MAVİ TİŞÖRTLÜ GENÇ ARANIYOR

 

İngiliz polisinin, Londra Üniversitesi Hastanesi'nde arama yaptığı doğrulandı.


Yapılan açıklamada, şüpheli olduğu belirtilen kişinin eşkali de bildirildi.Bu kişinin, genç olduğu, üzerinde mavi bir gömlek bulunduğu ve gömleğinin çevresinden kablolar sarktığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!