Londra metrosunda bıçaklı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Londra metrosunda bıçaklı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2015 00:32

Londra Polis Teşkilatı, kentin doğusundaki bir metro istasyonundaki bıçaklı saldırının "terör olayı" olarak değerlendirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Londra Polis Teşkilatı Scontlandyard'ın Terörle Mücadele Birimi Müdürü Richard Walton, "Bu olayı terör olayı olarak değerlendiriyoruz. Halkı sakin ama uyanık ve ihtiyatlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Ülkede terör tehdidinin ciddi seviyede görüldüğünü belirten Walton, "Bu, bir terör saldırısının kuvvetle muhtemel olduğu anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

Olayın meydana geldiği saatlerde Leytonstone metro istasyonu civarında bulunanlara polisin terörle mücadeleye ayrılmış telefon hattını arayarak bilgi vermeleri çağrısında bulunan Walton, olay anında fotoğraf veya video çekmiş olanların da ellerindeki görüntüleri polisle paylaşmalarını istedi.

Polisten yapılan açıklamada, saldırıda yaralananların sayısı 3 olarak düzeltildi. Ağır yaralanan bir kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı, diğer iki kişinin ise hafif yaralar aldığı belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan video ve fotoğraflarda, elinde bıçak bulunan uzun boylu siyahi bir şahsın polis tarafından etkisiz hale getirilip göz altına alındığı görülüyor.

Kentin doğusundaki Leytonstone metro istasyonunda akşam saatlerinde meydana gelen olayda saldırganın "Bu Suriye için" diye bağırdığı iddiaları İngiliz basınında yer almıştı.

İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası çarşamba günü yaptığı oturumda İngiliz uçaklarının Suriye'deki IŞİD hedeflerine saldırı düzenlemesine izin veren tezkereyi onaylamıştı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!