Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Pakistan'dan misilleme saldırısı: İran'ın güneyinde çok sayıda patlama meydana geldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 07:18

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Suriye ve Irak'ın ardından Pakistan'da da saldırı düzenleyen İran güne patlama haberleri ile uyandı. Bugün erken saatlerde İran'ın güneydoğu bölgesinde çok sayıda patlama duyuldu. Saldırıyı doğrulayan Pakistan'dan ilk açıklama geldi.

Gazze’de can kaybı 24 bin 620’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 24 bin 620’ye yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra bugün yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin son 24 saatte 172 Filistinliyi öldürdüğünü, 326 Filistinliyi ise yaraladığını duyurdu.

Kudra, saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 24 bin 620’ye, yaralı sayısının ise 61 bin 830’a yükseldiğini açıkladı.

İsrail saldırılarında 337 sağlık personelinin öldüğünü ve 122 ambulansın kullanılamaz hale geldiğini belirten Kudra, 150 sağlık kuruluşunun hedef alındığını, 30 hastane ve 53 sağlık merkezinin hizmetlerini durdurduğunu aktardı.

Kudra ayrıca, 99 sağlık personelinin İsrail askerleri tarafından tutuklandığını ifade ederken, aşırı kalabalık nedeniyle en az 8 bin kişide Hepatit A hastalığı tespit edildiğini aktardı.

Pakistan'ın İran'a yönelik saldırısında ölü sayısı 9’a yükseldi

Pakistan'ın sabah saatlerinde İran'daki "terör hedeflerine" yönelik düzenlediği saldırının bilançosu artıyor. İran Sistan ve Belucistan Eyalet Valiliğinin Siyasi ve Güvenlik İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Ali Rıza Marhamati yaptığı açıklamada, “Bu sabah saatlerinde düzenlenen füze saldırısında 2 kişi daha hayatını kaybetti. Son verilere göre İran sınırına 3 ila 4 kilometre uzaklıktaki bir köye yönelik saldırıda 4’ü çocuk, 3’ü kadın ve 2’si yabancı uyruklu erkek olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

İsrail, Gazze’nin güneyini vurdu: 16 ölü

İsrail ordusunun dün gece saatlerinde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 16 Filistinli hayatını kaybetti.

Bakan Fidan: Güvenliği tehdit altında olan İsrail değil, Filistin ve bölge ülkeleridir

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını güvenlik gerekçesiyle meşrulaştırmaya çalışması kabul edilemez. Güvenliği tehdit altında olan İsrail değil, Filistin ve bölge ülkeleridir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan itidal çağrısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Dost ve kardeş İran, Irak ve Pakistan'a itidal ve sağduyuyla suhuletin sağlanması çağrısında bulunuyoruz' denildi

Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi'den ilk açıklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi'den İran topraklarında yapılan saldırı sonrası ilk açıklama geldi. Alvi 'İran ile kardeşiz ancak topraklarımızı savunmak için her türlü tedbiri alırız' dedi.

İran, Pakistan'daki saldırılarda ölü sayısının 9'a yükseldiğini açıkladı

Devlet basınında çıkan haberlere göre, Pakistan'ın İran'ın güneydoğusundaki bir sınır bölgesine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı dokuza yükseldi.

İşte ABD'nin Gazze planı

Biden yönetiminden çok sayıda adı açıklanmayan üst düzey yetkililerin yorumlarına dayanan habere göre, Suudi Arabistan ve diğer dört Arap ülkesi, 'yeniden canlandırılmış Filistin Yönetimi' ile birlikte savaş sonrası Gazze'nin yeniden inşasının bir parçası olmayı kabul etti.


Suudiler, İsrail'in nihai olarak bir Filistin devletinin kurulmasını kabul etmesi halinde İsrail'le ilişkileri normalleştirmeyi de kabul etti.


NETANYAHU TEKLİFİ REDDETTİ


Yetkililer NBC'ye şunları söyledi: 'Netanyahu teklifi reddetti. Blinken'e Filistin devletine izin veren bir anlaşma yapmaya hazır olmadığını söyledi.'

 

Pakistan'dan resmi açıklama geldi

İran'ı 'kardeş ülke' olarak nitelendiren İslamabad, eylemin 'Pakistan'ın ulusal güvenliğini her türlü tehdide karşı koruma ve savunma yönündeki korkusuz kararlılığının bir tezahürü' olduğunu söyledi.

'Bugünkü eylemin tek amacı, Pakistan'ın kendi güvenliğini ve en önemli olan ve taviz verilemez ulusal çıkarlarını gözetmekti' diyen Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İslamabad'ın İran'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tamamen saygı duyduğunun da altını çizdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;


'Son birkaç yıldır, İran'la yürüttüğümüz görüşmelerde Pakistan, kendilerine 'Sarmachars' adını veren Pakistan kökenli teröristlerin İran içindeki yönetilmeyen alanlarda sahip olduğu  sığınaklar hakkındaki ciddi endişelerini sürekli olarak paylaştı.'

İran devlet televizyonu: Pakistan füzelerle saldırdı

İran devlet televizyonu Pakistan'ın saldırısını füzeler ile gerçekleştirdiğini duyurdu. Haberde 'Pakistan, İran sınır köyüne füzelerle saldırdı. Hepsi İran vatandaşı olmayan üç kadın ve dört çocuk öldürüldü' denildi.

İran: 7 kişi hayatını kaybetti
İran: 7 kişi hayatını kaybetti

İran, Pakistan tarafından sınır bölgesindeki bir köye düzenlenen füze saldırısında 3 kadın ve 4 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Pakistan'dan ilk açıklama: Militan gruplara saldırı düzenledik

Üst düzey bir istihbarat kaynağı AFP'ye yaptığı açıklamada, 'Sadece İran'da hedef alınan Pakistan karşıtı militan gruplara karşı saldırı düzenlediğimizi doğrulayabilirim' dedi ve bunu sabahın ilerleyen saatlerinde bir hükümet açıklamasının takip edeceğini ekledi.

Pakistan'ın saldırısı sonrası İran'dan ilk görüntüler

İran güne Pakistan'ın misilleme saldırısı ile uyandı.

Saldırının yapıldığı bölgeden ilk görüntüler Pakistan basınında yer aldı.

 

Pakistan'dan İran'a misilleme saldırısı

İran'ın Pakistan'daki "terör hedeflerine" saldırmasından iki gün sonra, bugün erken saatlerde İran'ın güneydoğu bölgesinde çok sayıda patlama duyuldu.


Resmi IRNA haber ajansı, Sistan-Belucistan eyaletinden bir yetkilinin açıklamalarını aktararak bu patlamaları doğruladı.


AFP ise patlamaların Pakistan'ın saldırısı sonrası meydana geldiğini yazdı. Ajansın sabah 07:05'te 'acil' kodu ile paylaştığı haberinde 'Pakistan İran'a saldırı düzenliyor' denildi.


AFP bu bilgiyi Pakistan istihbarat yetkilisine dayandırdı.

ABD, Kızıldeniz'deki gemilere 'yakın tehdit' oluşturan Husi füze rampalarını vurduğunu açıkladı

 ABD Merkez Komutanlığı, Amerikan kuvvetlerinin İran destekli isyancılar tarafından ateşlenen 14 füzeyi vurduğunu açıklayarak Yemen'deki Husilere saldırı düzenlediğini doğruladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!