Kremlin'den sert tepki: Ukrayna'ya verilen garantiler çok tehlikeli

Güncelleme Tarihi:

Kremlinden sert tepki: Ukraynaya verilen garantiler çok tehlikeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2023 13:16

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO'nun Ukrayna'ya güvenlik taahhüdü sağlaması konusunda yaptığı açıklamada "Son derece hatalı ve potansiyel olarak çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. Ukrayna'ya verilen garantiler Rusya'nın güvenliğini ihlal ediyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dünyanın gözü günlerdir NATO zirvesinde.

Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temsil ettiği zirvenin ana maddelerinden birisi de Ukrayna'nın üyeliği.

NATO'nun Ukrayna'ya güvenlik taahhüdü sağlaması Rusya'dan yeni bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde Ukrayna’ya verilen güvenlik taahhüdünü eleştirdi.

Ukrayna’nın NATO üyeliğine karşı olduklarını söyleyen Peskov, “Moskova, Ukrayna’nın NATO’ya katılmasına olumsuz bakıyor. NATO, istikrar ve güvenliği sağlamak için oluşturulmuş bir ittifak değildir. Bu (NATO), bir saldırı ittifakıdır, istikrarsızlık getiren, saldırganlık getiren bir ittifaktır" dedi. NATO tarafından Ukrayna’ya verilen güvenlik garantilerini de eleştiren Peskov, “Son derece hatalı ve potansiyel olarak çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. Ukrayna'ya verilen garantiler Rusya'nın güvenliğini ihlal ediyor. Ukrayna’ya güvenlik garantileri verilmesi Avrupa’yı yıllar boyunca çok daha tehlikeli bir yer haline getirir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!