Kremlin'den Putin'in Türkiye ziyareti ile ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

Kremlinden Putinin Türkiye ziyareti ile ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2024 13:59

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye gerçekleştirmesi planlanan ziyareti öncesi açıklama yapan Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov "Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna dahil bölgesel konuları istişare edecek. " ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı günlük basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretine değindi.

Ziyaret çerçevesinde Erdoğan ve Putin arasında yapılması planlanan görüşmenin içeriğine dair bilgiler veren Peskov, “Görüşmelerde bölgesel konular her zaman ele alınıyor. Planlanan görüşmede elbette Ukrayna konusu da ele alınacak. Ancak her şeyden önce Rusya-Türkiye ilişkileri, ticari ve ekonomik işbirliğimiz görüşülecek” ifadelerini kullandı.

Batılı ülkelerin baskısına rağmen Türkiye’nin Moskova ile ilişkilerini sürdürme konusunda bağımsız bir yaklaşım sürdürdüğünü belirten Peskov, “Türkiye, bu konuda oldukça ilkeli ve bağımsız bir duruş sergileyen, bizimle ticari ve ekonomik işbirliğini sürdürmeye devam eden az sayıda ülkeden biri. Türkiye, çıkarlarına zarar vererek bizimle etkileşimini kesmese bile en aza indirmeye zorlayan Anglosaksonlardan benzeri görülmemiş bir baskısıyla karşı karşıya. Ancak Türkiye, Rusya ile ilişkilerinde egemenliğini koruyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!