Kraliyet'te nerelisin skandalı

Güncelleme Tarihi:

Kraliyette nerelisin skandalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2022 07:00

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in 60 yıldan fazla süre nedimeliğini yapan ve Prens William’ın vaftiz annesi olan Leydi Susan Hussey, Ngozi Fulani’ye yönelik ırkçı yorumlarının ardından, Buckingham Sarayı’ndaki görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

BİR hayır kuruluşunun kurucusu olan Ngozi Fulani, Konsort Kraliçe Camilla’nın düzenlediği resepsiyonda konuştuğu Leydi Hussey’in, kendisine “nereli olduğunu” sorduğunu, “İngilizim” cevabı vermesine karşılık ısrarla “Afrika’nın neresinden geldiğini” sormaya devam ettiğini söylemişti.

TWITTER’DAN DUYURDU

Aile içi istismar mağdurlarını destekleyen “Sistah Space” adlı organizasyonun kurucusu olan Ngozi Fulani, söz konusu gelişmeyi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyurmuştu. Fulani, konuşmaya şahit olanlar Leydi Hussey’nin söyledikleri karşısında “serseme döndüğünü” söyledi.

Kraliyette nerelisin skandalı

Leydi Hussey, Kraliçe 2’nci Elizabeth’in 60 yıldan fazla nedimeliğini yaptı.

Haberin Devamı

‘KABUL EDİLEMEZ’

Buckingham Sarayı ise olaydan sonra yaptığı açıklamada sözlerin “kabul edilemez ve çok üzücü” olduğunu belirtti. Prens William’ın sözcüsü tarafından yapılan açıklamada “Söylenenler kabul edilemezdi ve söz konusu kişinin derhal görevinden ayrılması doğru bir karar oldu. Toplumumuzda ırkçılığa yer yoktur” ifadeleri kullanıldı.

MEGHAN DA IRKÇILIKLA SUÇLAMIŞTI

Kraliyetteki görevlerinden ayrılarak ABD’ye giden Prens Harry ve eşi Meghan Markle’ın ünlü televizyoncu Oprah Winfrey’e verdiği röportaj İngiliz Kraliyet Ailesi’nin büyük tepkisini çekmişti. Röportajda Markle, “Kraliyet ailesi, Archie’nin ne kadar esmer olacağını bilemediklerinden endişe ettikleri için ona prenslik unvanı vermeyeceklerini ima etti” ifadesini kullanmıştı.

Kraliyette nerelisin skandalı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!