Kraliçe'den Türk politikacıya liyakat nişanı

Güncelleme Tarihi:

Kraliçeden Türk politikacıya liyakat nişanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2008 18:40

KIBRISLI Türk politikacı Meral Hüseyin Ece, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından üstün liyakat nişanı ‘Order of British Empire’ (OBE) ödülüne layık görüldü.

Londra’nın Islington Belediyesi Liberal Demokrat Partili Meclis Üyesi Meral Hüseyin Ece, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in İngiliz toplumuna hizmet yapanlara geleneksel olarak verdiği ‘Order of British Empire’ (OBE) liyakat nişanı ödülünün sahibi oldu.

DHA’nın sorularını yanıtlayan Meral Huseyin Ece, şöyle konuştu:
“Bana bir ay önce bir mektup geldi ve bana böyle bir ödülü kabul edip etmeyeceğimi sordular. Çünkü bazıları bu ödülü kabul etmiyor. Açıkçası ben önce ’şok’ oldum. Sonra da kendilerine benim için büyük bir onur olacağını söyledim. Onlarda bunu gizli tutmamı ve kimseye söylemememi istediler. Yılbaşı gecesi Kraliçe’nin listesinde adımın yer alacağını söylediler.”

KRALİÇE’YE BAŞBAKAN ÖNERDİ

adının listeye konulmasını İngiltere Başbakanı'nın istediğini belirten Ece, “Kendisine adımın nasıl ulaştırıldığını ve kimin verdiğini bilmiyorum. Toplum için faydalı işler yapan kişileri bir şekilde onure ediyorlar. Yerel hükümetteki çalışmalarım var. 15 sene önce, belediye’de uzun yıllar müdür olarak çalıştım. Toplumlarla dayanışma içerisinde çalıştım. Belki dikkatlerini çekmiş olabilir.

Partili dostlarım bu ödüle layik görüldüğümü öğrendiklerinde çok sevindiler. Liberal Parti Başkanı Nick Clegg beni telefonla aradı ve tebrik etti. İstanbul’dan, Kıbrıs’tan dostlarım arıyor”

TÜRK TOPLUMU POLİTİYAKA DAHA FAZLA KATILIM SAĞLAMALI

“Bu ödül, Türk toplumu için örnek olabilir diye düşünüyorum” diye Ece, şöyle devam etti:
“Ben hep bunun için çabaladım. Ben ve ailem, iyi niyetli ve topluma yardım etmeyi seviyoruz. Son olarak, Türk toplumuna yönelik hizmetlerini büyük bir şevkle sürdüreceğini vurgulayan Ece, sözlerini şöyle tamamladı: ’2010 yılındaki genel seçimlerde daha çok Türk adayın ön plana çıkmasını istiyorum. Yerel hükümetlere girsin ve alınan kararlarda söz sahibi oluruz...’Beni Buckhingham Palace’a davet edecekler ve ödülü Kraliçe verecek. Sanırım 4-5 ay içerisinde bana haber verecekler.”

KIBRISLI TÜRK MODA TASARIMCISI HÜSEYİN ÇAĞLAYAN DA ÖDÜL ALDI

Kraliçe II. Elizabeth'in ‘Order of British Empire’ (OBE) liyakat nişanı ödülü’ listesinde, spor, sinema ve opera sanatçılarından, öğretmenlere. Şoförlerden çöp toplama hizmetleri çalışanları ve sağlık görevlilerine kadar değişik alanlarda topluma hizmet verenlerin ismi yer alıyor. Kıbrıslı Türk moda tasarımcısı Hüseyin Çağlayan da, kısa adı MBE olan Member of the British Empire (İngiliz İmparatorluğu Üyesi) madalyasına layık görülmüştü.

ORDER OF BRİTİSH EMPİRE (OBE)

İngiliz şövalyelik nişanı. 1917’de Kral V. George tarafından verilmeye başlanmıştır. Mottosu ‘for god and empire’dır, 5 kademesi vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!