Kötü arkadaş intihara götürdü

Güncelleme Tarihi:

Kötü arkadaş intihara götürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2010 13:29

ABD, Tyler Clementi isimli üniversite öğrencisinin trajik ölümünü konuşuyor. Oda arkadaşı tarafından bir erkekle ilişkiye girerken gizlice kameraya kaydedilen Clementi, arkadaşının bu görüntüleri internette yayınlaması üzerine intihar etti.

Haberin Devamı

HAİN PLANLARIYLA ARKADAŞLARINI İNTİHARA SÜRÜKLEDİLER / FOTO GALERİ

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Rutgers Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler Dharun Ravi ve Molly Wei, liseden sınıf arkadaşları olan Clementi'nin ölümüne neden oldular.

18 yaşında olduğu belirtilen iki gencin yaptığı plan doğrultusunda, Ravi oda arkadaşı Clementi'yi bir erkekle ilişkiye girerken görüntülemek için ortak olarak kullandıkları odaya bir webcam yerleştirdi.

Amacına ulaşan Ravi bu görüntüleri internetten diğer arkadaşlarına da canlı olarak izletti.

Ravi, 19 Eylül gecesi yaşananları sosyal paylaşım sitesi Twitter sayfasına koyduğu mesajla da anlattı. Üniversiteli genç mesajda, "Oda arkadaşım benden odayı gece yarısına kadar istedi. Molly'nin odasına gittim ve webcam'i açtım. Onu bir erkekle birlikte olurken gördüm" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bu mesajdan iki gün sonra da Ravi, "iChat'te olan herkes, sizi 9.30 ve 12.00 arasında benimle video chat yapmaya davet ediyorum. Evet, gene yapacaklar" mesajını yayınladı.

FACEBOOK'TAN HABER VERDİ

22 Eylül'de Facebook sayfasına "George Washington köprüsünden atlıyorum üzgünüm" yazan Clementi'den bir daha haber alınamadı.

Ailesi bugün bir açıklama yaparak, ileride çok iyi bir keman virtüözü olacağına inandıkları Clementi'nin geçtiğimiz hafta George Washington köprüsünden atlayarak intihar ettiğini doğruladı. Polis de Manhattan ile New Jersey'i bağlayan köprünün altından geçen sularda bir erkek cesedine ulaştı. Clementi'nin gizlice çekilen görüntülerinin herkes tarafından izlendiğini öğrendikten sonra intihar ettiği tahmin ediliyor.

Tutuklanan Ravi ve Wei'nin suçlu bulunmaları durumunda beşer yıl hapis cezası almaları bekleniyor.

Clementi'nin hikayesinin manşetlere taşınmasının ardından ABD'li gence destek olan binlerce kişi, başta Facebook ve Youtube olmak üzere sosyal paylaşım sitelerine mesajlar göndererek, tepkilerini ortaya koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!