'Kim olduğunu biliyoruz' dedi, saatler sonra saldırganı yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Kim olduğunu biliyoruz dedi, saatler sonra saldırganı yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 10:28

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta dün gece yerel saatle 23.00 sıralarında iki polis ve bir sivili yaraladıktan sonra kaçan saldırgan, Kopenhag polisinin gerçekleştirdiği operasyonla yaralı olarak ele geçirildi.

Haberin Devamı

Kim olduğunu biliyoruz dedi, saatler sonra saldırganı yakaladı

Kopenhag polisinden yapılan açıklamada, “Kopenhag Polisi’nin dün gece üç kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaydan sonra yaptığı araştırmada zanlının Kopenhag’ta bir adreste bulunduğu tespit edilmiştir. Belirlenen adrese yapılan operasyonda zanlıya dışarı çıkması anonsu yapılmış ancak kaçmaya çalışan zanlı polisin açtığı ateş sonucu yaralı olarak ele geçirilmiştir” denildi.

Saldırıda başından silahla ağır yaralan polis hastanede tedavi altına alınırken, bacağından yaralanan diğer polis ile tesadüfen olay yerinde bulunan ve yaralanan sivil kişinin de tedavileri sürüyor. Polis, sivil kişinin olayla ilişkisinin bulunmadığını ve yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

İLK DEFA FOTOĞRAF YAYINLADILAR

Polis, Kopenhag’ın alternatif yaşam biçimini seçen kişilerin yaşadığı Christiania Mahallesi’nde meydana gelen silahlı çatışmadan sonra kaçan 25 yaşlarında olduğu belirtilen zanlıyı yakalayabilmek için Kopenhag çapında büyük bir operasyon başlatmıştı. Hatta Kopenhag Polis Müdürü Thorkild Fogde, doğrudan saldırgana seslenerek, “Kim olduğunu biliyoruz. Er ya da geç seni bulacağız” demişti. Kopenhag polisi, bu açıklamaların ardından alışılmışın dışında zanlının fotografını da yayınlamıştı. Açıklamalardan saatler sonra ise polis dediğini yaptı ve saldırganı yaralı olarak ele geçirdi.

CHRISTIANI BİR TÜR ÖZERK BÖLGE

Daha önce donanmaya ait garnizon binalarından oluşan Christiani bölgesi donanma tarafından boşaltıldıktan sonra hippiler tarafından işgal edilmiş, o günden günümüze kadar da alternatif yaşam biçimini seçen kişilerin, esrar kullananların yaşamaya başladığı, kendi içinde kuralları olan, uyuşturucunun serbestçe satıldığı, Kopenhag kenti içinde bir tür özerk bölge haline gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!