Komedyenler siyaset meydanına iniyor

Güncelleme Tarihi:

Komedyenler siyaset meydanına iniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 00:00

TV yorumcuları ABD siyasetinin başrol oyuncuları haline geliyor. Muhafazakâr sunucu Glenn Beck’in düzenlediği Obama karşıtı mitingin ardından bu kez Demokrat eğilimli iki komedyen 30 Ekim’de Washington’da Cumhuriyetçilere karşı miting düzenleme kararı aldı.

Haberin Devamı

ABD televizyon ve radyolarının en etkili muhafazakar yorumcusu Glenn Beck, kendilerine “Çay Partisi” adını veren ve ABD Başkanı Barack Obama liderliğindeki federal yönetimin özellikle vergi politikalarına karşı çıkan Cumhuriyetçi grubu son dönemde seferber etmişti. Beck’in 28 Ağustos’ta, Martin Luther King’in meşhur konuşmasını yaptığı başkent Washington’daki Lincoln Anıtı önünde düzenlediği “Onurumuzu Geri Alma Yürüyüşü” başlıklı mitinge yaklaşık 500 bin kişi katılmıştı.
Şimdi de Beck’in Demokrat cephedeki karşıtları olan iki komedyen, TV ve internetten örgütledikleri onbinlerce hayranlarıyla cevap vermeye hazırlanıyor. Comedy Central kanalındaki “The Daily Show” programını hazırlayan siyasi yorumcu Jon Stewart ile TV komedyeni Stephen Colbert 30 Ekim’de, Beck ile aynı yerde birer miting düzenleyecek. Stewart mitingin ismini “Akıl Sağlığımızı Geri Alma Yürüyüşü” olarak açıkladı. Cumhuriyetçileri hicveden Colbert’e göre mitingin ismiyse “Korkuyu Canlı Tutma Yürüyüşü” olacak.
Bağıran duyuluyor
İkilinin, Washington Anıtlar Bölgesi İdaresi’nden 25 bin kişiye açık havada evsahipliği yapmak üzere izin aldığı belirtilse de, sadece Facebook’tan 35 bin kişi mitinge katılacağını bildirdi. Stewart, “Amerikalıların yüzde 70-80’i sorunlara akılcı çözüm istiyor. Yüzde 15-20’si ise sadece bağırarak tüm diyaloğu kontrol ediyor. Duyulan tek ses bağıranlarınki olmamalı. Herkesi ‘bir milyon ılımlı’ mitingine bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Stewart, yarım saatlik programında güncel haberleri yorumluyor. Colbert ise muhafazakâr yorumcuları taklit ediyor. Milyonlarca Amerikalı her gün haberleri öğrenmek için tarafsız bültenleri değil, siyasi eğilimlerini saklamayan TV yorumcularını seçiyor. Stewart, yüzde 44’lük halk desteğiyle ABD’nin en güvenilir ‘haber sunucusu’ diye nitelenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!