Kokpitte şüphe

Güncelleme Tarihi:

Kokpitte şüphe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2015 22:43

Mısır’da 224 kişiye mezar olan Rus yolcu uçağının pilotunun karısı, “Kocam uçağın sorunlu olduğundan şikâyet etti” derken, Mısırlı yetkililer iddiayı yalanladı: “Son kontrollerde her şeyi iyiydi.”

Haberin Devamı

Rus Metrojet Havayolu şirketine ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağının Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinden Rusya’nın St. Petersburg şehrine giderken Sina Yarımadası üzerinde düşmesinin ardından Rusya’da dün yas tutuldu. Uçaktaki 7’si mürettebat 224 kişinin tamamının hayatını kaybettiği kaza, Rusya tarihinin en büyük uçak kazası olarak kayda geçti. Düşen uçağın ikinci pilotunun eşi Natalya Trukaçeva, kalkıştan önce eşi Sergey Trukaçev ile yaptığı telefon konuşmasında kocasının uçağın teknik durumundan şikâyet ettiğini söyledi.

‘KONTROL ETMİŞTİK’

Amerikan haber ajansı AP’ye konuşan Mısırlı bir teknik uzman ise, “Hepimiz şoke olduk. İyi bir uçaktı. Her şeyi kontrol edilmişti” diyerek uçağın sorunu olmadığını savundu. Rus RIA Novosti haber ajansına konuşan Rusya Havacılık Komitesi Başkanı Viktor Soroçenko, uçağın havada parçalandığını söyledi. Soroçenko, “Parçalanma havada oldu ve parçalar geniş bir alana yayıldı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘IŞİD İDDİASI YALAN’

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov da, uçağı IŞİD militanlarının füzeyle vurma ihtimalinin sıfıra eşit olduğunu açıkladı. IŞİD’in uçağı vurduğunu iddia etmesi üzerine açıklama yapan Sokolov, “Mısır havacılık yetkilileriyle yürüttüğümüz temaslardan elde ettiğimiz veriler, uçağın vurularak düşürülmüş olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurmuyor. Teröristlerin uçaksavar füze atarak uçağı vurma ihtimali sıfıra eşit” şeklinde konuştu.

SON ANLAR İNGİLİZ TURİSTTEN

Aralarında 25 çocuk bulunan uçak yolcularının yolculuk öncesi son fotoğrafları da ortaya çıktı. Yolculardan 30 yaşındaki Olga Şeyna, eşi Yuri ve kızı Anastasia’nın poz verdiği fotoğrafı kaza öncesi, Facebook’tan “Merhaba St. Petersburg, hoşça kal Mısır. Eve gidiyoruz” notuyla paylaştı. Kazanın en küçük kurbanı 10 aylık Darina Gromova’nın havaalanı camından dışarı bakarken fotoğrafı da yayınlandı. İngiliz gazetesi The Sun on Sunday, “Ölüme 34 dakika” manşetli iki sayfalık haberinde, düşen uçağın havadayken tatile giden bir turistin plajdan çektiği son fotoğrafını yayınladı. 17 yaşındaki İngiliz turist Ryan Galbraith, Şarm el Şeyh’teki plajdan saat 6’da güneşin doğuşunu çekerken objektifine Rus uçağı yansıdı. Uçak bundan 14 dakika sonra yere çakıldı. Bu da uçağın havadayken son görüntüsü oldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!