Kiev'e 44 gün sonra füze saldırısı! 13 kişi yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2024 12:11

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e 44 gün aradan sonra füzeyle gerçekleştirilen saldırıda 13 kişinin yaralandığı açıklandı .Avrupa Birliği ise Ukrayna'ya desteği sürdürülebilir hale getirmek için oluşturulan fondan 4.5 milyar euroluk ilk ödemenin dün yapıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Rusya, Ukrayna’ya saldırılarını sürdürüyor. Kiev Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko yaptığı açıklamada, Rus ordusunun 44 günlük aradan sonra Ukrayna’nın başkenti Kiev'e füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Rusya'nın saldırıda balistik füze ve seyir füzeleri ile stratejik bombardıman uçakları kullandığını, füzelerin farklı yönlerden şehri hedef aldığını aktaran Popko, 13 kişinin yaralandığını belirtti.

"TAMAMI DÜŞÜRÜLDÜ"

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk ise şehri hedef alan bir İskender ve bir Kinzhal balistik füze ile 29 seyir füzesinin tamamının düşürüldüğünü açıkladı. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko ise düşürülen füze parçalarının konutlara, sanayi sitesine ve bir anaokuluna isabet ettiğini söyledi. Bazı noktalarda yangın çıkarken park halindeki çok sayıda araç da kullanılamaz hale geldi.

Haberin Devamı

AB İLK ÖDEMEYİ YAPTI

Öte yandan Avrupa Birliği (AB), Ukrayna'ya desteği sürdürülebilir hale getirmek için oluşturulan fondan 4.5 milyar euroluk ilk ödemenin dün yapıldığını duyurdu.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de AB-Ukrayna Ortaklık Konseyi toplantılarının 9'uncusu sebebiyle basın toplantısında konuşan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'ya desteği sürdürülebilir hale getirmek için oluşturulan 50 milyar euroluk fondan 4.5 milyar euroluk ilk ödemenin yapıldığını duyurdu. Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, “Bu finansman, kamu maaşları, emekli maaşları ve temel kamu hizmetlerinin sağlanması gibi devletin işleyişinin finanse edilmesine yardımcı olmak üzere Ukrayna'ya çok ihtiyaç duyulan likiditeyi sağlıyor” denildi. Borrell ayrıca, bu fonun AB ülkelerinin Ukrayna'ya yardımları sürdürülebilir ve öngörülebilir hale getireceğini vurgulayarak üye ülkelerinin Ukrayna'ya askeri yardımlarının toplam miktarının 33 milyar euroya ulaşacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!