Kerimov’un kızını zehirlediler mi?

Güncelleme Tarihi:

Kerimov’un kızını zehirlediler mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 23:16

Eylül ayında hayatını kaybeden Özbekistan lideri İslam Kerimov’un, adı skandallarla anılan kızı Gülnara Kerimova’nın gizlice zehirlenerek öldürüldüğü iddia ediliyor.

Haberin Devamı

ÖZBEKİSTAN’ın eylül ayında ölen lideri İslam Kerimov’un evlatlıktan reddettiği kızı Gülnara Kerimova’nın (44) 5 Kasım tarihinde zehirlenerek öldürüldüğü ve gizlice gömüldüğü iddia edildi. Orta Asya ile ilgili yayınlar yapan ‘Center-1’ haber sitesine konuşan Ulusal Güvenlik Bakanlığı’ndan bir ajan, “Gülnara Kerimova 5 Kasım tarihinde zehirlenerek öldürüldü. Ardından bedeni aynı gün Taşkent’teki ‘Minor’ mezarlığına gömüldü. Mezarın kime ait olduğuna dair herhangi bir yazı yazılmadığı gibi taş bile koyulmadı” dedi. Özbekistan yönetimi bu haberi doğrulayan veya yalanlayan bir açıklama yapmadı. 

İKİ YIL ÖNCE EV HAPSİNE ALINMIŞTI

Bir dönem Özbekistan’ın ‘dokunulamaz’ isimlerinden olan Gülnara Kerimova, son yıllarda uluslararası medyaya açıklamalarında, annesi Tatyana Kerimova ve kız kardeşi Lola’ya açıktan cephe almıştı. Onları büyücülükle suçlayan Kerimova, ülkenin istihbarat şefinin, babasının yerinde gözü olduğunu savunmuştu. Kerimova hakkında rüşvet, kara para aklama gibi suçlamalarla soruşturma açılmıştı. Ayrıca, Kerimova’nın ortaya çıkan yarı çıplak fotoğrafları da babasının öfkesini artırmıştı. Bu gelişmeler sonucunda o döneme kadar babasının varisi olarak görülen Kerimova, iki yıl önce ev hapsine alınmıştı. Kerimova, babasının 2 Eylül’deki cenazesine de katılmamıştı. İşkadını, şarkıcı, hayır kurumları yöneticisi, diplomat, modacı, medya patronu, oyuncu gibi birçok sıfata sahip olan ve lüks hayat tarzıyla tanınan Kerimova, sık sık partilerde ünlü oyuncu ve müzisyenlerle boy gösteriyordu.

 

BAKMADAN GEÇME!