Kaza yanlış anlamadan

Güncelleme Tarihi:

Kaza yanlış anlamadan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2002 01:44

Dünyanın yüreğini ağzına getiren İtalya'daki kazaya, bir yanlış anlama neden olmuş. Uçağın pilotu ile Milano Havaalanı Kulesi arasındaki konuşmaya bir helikopter pilotu karışıyor ve olanlar oluyor.

Milano'nun göbeğindeki en yüksek gökdelene tek pervaneli küçük uçağın çarpmasıyla yaşanan kazaya, pilotun kontrol kulesiyle yaptığı konuşmaya, bir helikopter pilotunun karışması sonucu meydana gelen yanlış anlamanın neden olduğu belirtiliyor.

Pirelli Gökdeleni'ne çarpan Rockwell Commander tipi küçük uçağın pilotunun, kazadan hemen önce, Linate Havaalanı kontrol kulesiyle yaptığı konuşma deşifre edildi.

İNTİHAR İDDİASI

Uçak kazasıyla ilgili çelişkili haberler gelmeye devam ediyor. İtalyan basını, uçağın pilotunun intihar etmiş olabileceğini iddia etti.

Corriere della Sera ve La Repubblica gazeteleri tarafından ortaya atılan iddianın temel dayanağı, 67 yaşındaki pilot Luigi Fasulo'nun çok borcu olması.

La Repubblica Gazetesi'ne göre, Fasulo'nun oğlu, ‘‘Babamın intihar ettiğinden eminim’’ diyerek, birilerinin babasını maddi olarak yıkmak istediğini savundu.

Yakınları ise İtalya'da yakıt daha ucuz olduğu için Fasulo'nun Milano'ya benzin almaya gittiğini söylediler.

LAKABI: BENZİNSİZ

67 yaşındaki İsviçreli Fasulo, 30 yıldır uçuş lisansına sahip, çok tecrübeli bir amatör pilot, ancak maceraya düşkün biri olarak tanınıyor.

10 yıl önce, Cenevre'den Zürih'e uçarken, yakıtı tükenen ve zorunlu iniş yapan Fasulo ve 6 yolcu, uçağın ağır hasar almasına rağmen kazadan yara almadan kurtuldular.

Bu olaydan sonra, Fasulo'ya ‘‘Benzinsiz’’ adı takıldı. Fasulo'nun iki oğlundan biri, İsviçre Havayolları'nda pilot.

Kule ile konuşma

Uçağın pilotu Luigi Fasulo, kontrol kulesi memuru ve bir helikopter pilotu arasında önceki gün akşam saatlerinde yapılan konuşma şöyle:

Kontrol kulesi: Dikkat edin, iniş pistine yanlış yönden geliyorsunuz.

Fasulo: Uçağın iniş takımlarıyla ilgili küçük bir sorunum var.

Kontrol kulesi: Anlaşıldı. ATA'nın (Linate havalimanında özel uçaklar için ayrılan bölüm) üzerinde turlayın.

Helikopterin pilotu: Kontrol kulesi, iniş için izin istiyorum...

Kontrol kulesi: Hayır. Uzaklaşın, uzaklaşın...

Fasulo: Anladım. Uzaklaşıyorum...

Helikopterin pilotu: Hayır, hayır! Bu komut benim içindi, sizin için değil...

Bu konuşmanın ardından, uçak gökdelene çarptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!