"Karımın ayaklarına değil, kalbine aşık oldum"

Güncelleme Tarihi:

Karımın ayaklarına değil, kalbine aşık oldum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 18:02

Adanın güney ucunda New York simgesi ''Hürriyet Abidesi.'' Abide gerçekte Amerika'nın sembolü. Sürgünlerin anası elinde meşale liman girişine ışık tutuyor.

Haberin Devamı

Heykelin kaidesinde Emma Lazarus'un şiiri ''Yorgununu, yoksulunu ver bana, özgürce nefeslenme özlemi içinde biraraya sıkışmış kütlelerini..''
Abide Fransa'nın hediyesi. Heykeltraş Auguste Bartholdi Fransız-Amerikan kardeşliğini kanıtlayacak proje için görevlendirilmiş. Gustave Eiffel'de Paris'te adını taşıyan kuleyi yapmadan önce Hürriyet Abidesi'nin çelik tasarımını hazırlamış. Abide 1985'te New York'a doğru yola çıkmadan yayımcı Joseph Pulitzer kaide masrafları için gazetelerinde kampanya başlatmış. 1886 Ekim ayı sonunda özgürlük, demokrasi, insanlar arasında eşitliğin sembolü Hürriyet Abidesi törenle  açılmış.

Amerika bugün yerkürede özgürlük lideri ülke olarak tanınıyor. Bu tanımlamada köşe bucaktan binlerce gemiyle New York'a gelen göçmenleri daha Yeni Dünya'ya ayak basmadan selamlayan Abide'nin rolü büyük. Ama ilkokul sıralarında öğretilen Emma Lazarus'un şiirindeki gibi Amerika gerçekten özgür, demokrat, sınıfsız halkların kucaklaştığı bir ülke mi? Angel Rotger ve eşi bu konuda şüpheli.
Hispanik kökenli Angel Manhattan'da varlıklı sınıfın yaşadığı doğu kesiminde çalışıyor.32 yaşındaki Angel'e göre New York para kazanmak için sınırsız imkan olan güzel bir şehir. Gene de New York'a yakışmayan nedenlerle başının derde girmesinden şikayetçi.  Kusuru-kabahati olmadan sorun içine düştüğünü, ilk kez sosyal-ekonomik nedenlerin yarattığı sınıf farkına hedef olduğunu söylüyor.
Angel Rotger işi bina kapıcılığı. Görevi lüks binadaki ev sahiplerine kapı açmak, bavullarını taşımak, ziyaretçileri geldiğinde haber vermek.

Haberin Devamı

Kapıcı Angel 2007'de binada bir daire sahibi Christina Ambers'le tanışıyor, günler geçerken ilişkileri aşka dönüşüyor.Ambers moda aleminde ''Ayak modasının Heidi Klum'u'' diye ün yapmış esmer güzeli bir kadın. 36 yaşındaki Ambers Revlon, Maybelline, Heineken gibi dev firmaların TV ve dergi reklamlarının modeli. Kapıcı Angel ile zengin, şöhretli ayak modeli Ambers 2008 de dünyaevine giriyorlar. Angel model eşinin evine taşındıktan sonra işine devam ederken bina personeli durumu öğreniyor. Bina müdürü Angel'in işine son veriyor. Bina hizmetlerinde çalışan eski arkadaşları dışlıyor Angel'i. Yeni evli Angel ile Christina'yi ziyarete gelen dostlarına kapı açmadıkları gibi çevredeki lokanlardan pizza, hazır gıda getirenleri de içeriye almıyorlar.

Haberin Devamı

Bu sessiz direnmeye kapıcının ev sahibi konumuna girmesinden rahatsız olan daire sahipleri de katılıyor. Bazıları model Christina'nın yalnızca stilette topuklu ayakkabı giyerek evde çıplak dolaştığı dedikodularını yaymaya başlıyor. Kooperatif yönetimi Kasım başında toplanarak Ambers'in ikamet hakkını feshetti. Ambers yönetime  karşı haksız kontrat feshi, Angel ise yasadışı işten kovma nedeniyle 10 milyon dolar tazminat davası açtı. Angel,  '' Kapıcıyla komşuluk yapmak ters geldi bu zenginlere. Kapıcıyı eşitleri olarak görmeye mecbur kaldılar. Bu onları çok ama pek çok rahatsız etti. Hakkımda ayak fetişisti dedikodusu çıkardılar.Ben Christina'nın ayaklarına değil, şöhret ve servetine rağmen beni eşit gören kalbine aşık oldum. Amerika'da sınıf farkı yoktur diyenler gelip beni görsün.'' diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!