Karargâhı taşıdılar

Güncelleme Tarihi:

Karargâhı taşıdılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 21:41

Suriye’de Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında El Bab’ı DEAŞ’tan almak için operasyonlar sürerken, örgütün kentteki ana karargâhını şehrin güneyindeki dış mahalle Tadif’e taşıdığı öğrenildi. Bu gelişme, DEAŞ’ın El Bab’dan çekilmeye hazırlandığı şeklinde yorumlandı.

Haberin Devamı

TÜRK savaş uçaklarının yoğun bombardımanına hedef olan DEAŞ’ın El Bab merkezindeki ana karargâhı ve komuta merkezini kentin güney dış mahallesi Tadif’e taşımak zorunda kaldığı bildirildi. Askeri kaynaklar, bölgeden gelen bu bilgiler ışığında DEAŞ’ın Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yürüttüğü kararlı harekâttan dolayı ümitlerinin ciddi şekilde kırıldığını ve El Bab’dan çekilmeye hazırlandığının değerlendirildiğini söylediler.

DESTEĞİ AZALIYOR

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, El Bab içinde yerli halktan aldığı destek azalmaya başlayan DEAŞ, Tunuslu radikalleri devreye sokmaya başladı. Son dönemde kent içinde Tunuslu DEAŞ militan sayısında artış görüldü. El Bab yakınında Biza’daki bomba yüklü araç imal atölyesini hava harekatları nedeniyle şehrin bilinmeyen başka bir bölgesine taşımak zorunda kalan DEAŞ’ın kent içindeki posta idaresini de barınma ve karargâh olarak kullandığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Türk keşif timleri, El Bab’ın içinde Zemzem, Fatma Al-Zahra, Senter Kavşağı, Al Sani Kavşağı, Hürriyet Sahası, Rai Kavşağı, Otogar, Asfur ve Al-Rahib sokağı gibi bölgeler ile Kabasin girişi ve Al-Muhallak Al-Şimali’ye bombalı tuzaklar ve mayın döşendiğini, örgütün El Bab-Kadiran yolu ile Al-Albi mezrası yakınlarında sürekli istihkam çalışması yaptığını tespit etti.

MAYIN VE BOMBALI TUZAK

Yerel istihbarat kaynakları, Kabasin’de DEAŞ’ın döşediği el yapımı mayın ve bombalı tuzakların yerlerini bilen ve bizzat döşeyen kişilerin hava taarruzlarında hayatlarını kaybettiği, ölen teröristlerin ellerindeki haritaya ulaşılamadığı için bazı terör örgütü mensuplarının mahsur kaldıkları ve hareket alanlarının kısıtlandığı, bazılarının da kendi bombalarıyla öldükleri bilgilerini, Türk güvenlik birimleriyle paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!