Karabağ zaferi sonrası Ermeni gazete 'utanç verici rolü' yazdı: Hayal kırıklığına uğradık

Güncelleme Tarihi:

Karabağ zaferi sonrası Ermeni gazete utanç verici rolü yazdı: Hayal kırıklığına uğradık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2023 08:40

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde başlattığı antiterör operasyonunun 24 saatten kısa bir sürede sonuçlanmasının yankıları sürüyor. Ermenistan'da ise günlerdir öfke hakim. 'Artsakh'ın kaybedilmesindeki utanç verici rolü' yazan Ermeni gazete 'hayal kırıklığına uğradık' manşeti ile okurlarının karşısına çıktı. Rusya ile köprüleri atan Ermenistan'ın son umudu Fransa olurken, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna Erivan ziyareti sırasında küstah bir paylaşıma imza attı.

Haberin Devamı

Azerbaycan'ın Karabağ zaferi dünya basınının manşetlerinden düşmüyor.

Gelişmeleri sıcağı sıcağına okurlarına duyuran dünya basını Türkiye'nin bölgede oynadığı role dikkat çekiyor.

Azerbaycan'ın zaferi sonrası Ermenistan'da ise öfke ve hayal kırıklığı hakim. Bu durum ülke basınında yer alan haberlere de yansıyor.

Aravot gazetesi Ermenilerin uğradığı hayal kırıklığını yazdı. 'Biden'ın Artsakh Konusunda Eylemsizliği Amerikalı Ermenileri Hayal Kırıklığına Uğrattı' başlığını atan Ermeni gazete haberde şu ifadelere yer verdi;

'Rusya'nın Artsakh'ın kaybedilmesindeki utanç verici rolü ve Ermenistan sınırlarının savunulmasında eylemsizliği konusunda pek çok haklı şikâyet var. Ancak Azerbaycan'ın Artsakh ve Ermenistan'a yönelik saldırganlığına ABD dahil uluslararası toplumun ilgisizliğinden de şikayet edilecek çok şey var.'

Haberin Devamı

Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü hiçe sayan ve yapılan antiterör operasyonunu 'saldırı' olarak nitelendiren Ermeni gazete 'Biden, Ermenistan ve Artsakh'ı umursamıyor' dedi ve bunun Ermeni diasporasını hayal kırıklığına uğrattığını yazdı.

'Biden Yönetimi'nin Artsakh mültecilerine 11,5 milyon dolar bağışlama vaadi dışında somut bir adım atmaması birçok Ermeni-Amerikalıyı oldukça hayal kırıklığına uğrattı' diyen Aravot yazının devamında şu ifadeye yer verdi;

'ABD tarihinde görevdeki bir başkan için en düşük puanlardan birine sahip olan Biden, Ermeni-Amerikalı seçmenlerin desteğini kazanmak için daha fazla çaba göstermedi.'

Ermenistan hükümeti, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da kontrolü ele geçirmesinin ardından, bölgede yaşayan yüz binden fazla Ermeni’nin Ermenistan’a göçtüğünü açıkladı. Ermenistan Büyükelçisi Edmon Marukyan, heyetin bomboş bir Dağlık Karabağ ile karşılaşacağını, bunun bir 'etnik temizlik olduğunu' öne sürdü Azerbaycan ise 'etnik temizlik' suçlamalarını reddetti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Azerbaycan, Dağlık Karabağ'daki Ermenilerin bölgede kalmasını ve ülkenin çok uluslu toplumunun bir parçası olmasını istiyor' denildi.

Politico'nun haberine göre AB, ABD ve Rusya, Azerbaycan'ın antiterör operasyonu öncesinde Türkiye'de gizli görüşmelerde bulundu.

Bu habere sayfasında geniş yer ayıran Asbarez söz konusu görüşmenin bölgeye yardım konvoylarının nasıl ulaşacağına odaklandığını yazdı.

Haberin Devamı

ERMENİSTAN'DA SON UMUT FRANSA

Rusya ve ABD'den istediğini almayan Ermenistan umudunu Fransa'ya bağladı

Aravot bir başka haberinde Fransa'nın Ermenistan ile silah anlaşması imzalamaya hazır olduğu bilgisine yer veri.

News.am 'Fransa, Ermenistan'a askeri teçhizat tedariki için sözleşme imzalamayı kabul etti' manşeti ile çıktı ve Fransız bakanın anlaşmanın detaylarını açıklamadığının altını çizdi.

Karabağ zaferi sonrası Ermeni gazete utanç verici rolü yazdı: Hayal kırıklığına uğradık

FRANSIZ BAKANDAN KÜSTAH PAYLAŞIM

Fransız bakan Colonna, Ermenistan ziyareti sırasında Ağrı Dağı’nın fotoğrafını paylaşarak, Ağrı Dağı'nı Ermenistan toprağıymış gibi gösterdi. Colonna'nın bu paylaşımı, sosyal medyada yoğun tepki aldı.

Haberin Devamı

Azerbaycan operasyonla, 20 Eylül'de Dağlık Karabağ'da kontrolü sağlamıştı.

Dağlık Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçılar, silah bırakmayı ve Bakü yönetimiyle 'bölgenin Azerbaycan'la yeniden entegre olması' için görüşmeler yapmayı kabul etmişti.

Sovyetler Birliği'nin 1991'de dağılması sonrası, Dağlık Karabağ'ın resmen Azerbaycan'ın toprağı olduğu bir kez daha teyit edilmiş, bölgedeki ayrılıkçı Ermenilerin kurduğu Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni Ermenistan dahil hiçbir ülke tanımamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!