Kapıkule’de TIR kuyruğu, beşinci gününde 10 kilometreye düştü

Güncelleme Tarihi:

Kapıkule’de TIR kuyruğu, beşinci gününde 10 kilometreye düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 12:45

Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak için geçen hafta Cuma gününden bu yana devam eden TIR kuyruğu, 5’nci gününde 10 kilometreye kadar düştü.

Haberin Devamı

 

Bulgaristan’ın Türkiye sınırındaki Kapitan Andreevo gümrüğünde geçen Cuma günü düzenlediği rüşvet operasyonuyla başlayan yoğunluk, beşinci gününe girdi. Bulgar gümrüğünde işlemlerin yavaş yapılması ve TIR’ların uzun sürelerde aranması sonucu Türk tarafında bekleyen araçların kuyruğu 25 kilometreye kadar uzanmıştı. Saatte 8 TIR alımı yapan Bulgar gümrüğü, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkililerinin görüşmelerinin ardından 60’a kadar çıkarak hızlandı. Bu nedenle kuyruk beşinci gününde 10 kilometreye kadar eridi.

BU SON SEFERİM

30 yıldır TIR sürücü olduğunu anlatan Hasan Yılmaz, kuyruklarda beklemeye daha fazla dayanamayacağını ve emekli olma kararı aldığını söyledi. İki gün önce Fransa’ya tekstil ürünü taşıdığını belirten Yılmaz, şöyle dedi:
“Hayatım kuyruklarda geçti. Ankara’yı bilmem, yurt dışını bilirim. Ama bu sefer kararımı verdim bu işi bitirdim. Artık emekli olacağım. Bu çile dayanılacak gibi değil. Arayan soranımız bile olmuyor. Buradan geçince Bulgar ayrı bir dert, Sırbistan ve diğer ülkeler bizi kullanıyor. Cezası ayrı, sıkıntısı ayrı. Bu son seferim. Bundan sonra işi bırakıyorum, emekli olacağım. Böyle para kazanma olmaz. Kuyruklara çözümü biz mi bulalım? Diğer gümrükleri de kuyrukla geçiyoruz.”

Haberin Devamı

Kapıkule’de TIR kuyruğu, beşinci gününde 10 kilometreye düştü

TIR’CILAR HEP MAĞDUR

İki günden bu yana kuyrukta beklediğini anlatan diğer TIR sürücüsü Mustafa Erikli ise Almanya’ya mobilya yükü taşıdığını söyledi: “Burada alın teri var, ailemizden, çocuklarımızdan uzaktayız. Kahvaltıyı araçta yapıyoruz. Çekmediğimiz çile kalmıyor. Gelsinler bizi görsünler. İki gündür kuyruktaki çilemiz herkesi hat safhaya getirdi. Artık Kapıkule’de kuyruk olmasın istiyoruz. Çünkü TIR sürücüleri hep mağdur.”

5 GÜNDE 5 BİN 344 TIR GİRİŞ ÇIKIŞ YAPTI

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 5 günde 5 bin 344 TIR geçiş yaptı. Buna göre 2 bin 809 TIR Türkiye’ye girerken, 2 bin 535 TIR da Bulgaristan’a çıkış yaptı. Bulgaristan’a açılan diğer sınır kapısı Hamzabeyli de ise 5 günde 2 bin 955 TIR giriş-çıkış yaparken, işlemlerin hızlanmasının ardından kuyruk 6 kilometreye kadar düştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!