Kaçırılan İspanyol gazeteciler serbest

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan İspanyol gazeteciler serbest
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2016 19:57

Suriye’nin Halep vilayetinde yaklaşık 10 aydır alıkonulan 3 İspanyol gazeteci, önceki gün serbest bırakıldı. İspanyol gazeteciler Antonio Pampliega, Jose Manuel Lopez ve Angel Sastre’nin serbest bırakıldıkları kaydedildi.

Haberin Devamı

Türkiye’den Suriye’ye girdikten iki gün sonra 12 Temmuz 2015’te kaçırılan 3 gazetecinin serbest çalıştıkları belirtildi. Gazeteciler, serbest bırakıldıktan sonra önce Suriye’den Türkiye’ye getirildi ve dün de Türkiye’den uçakla İspanya’nın başkenti Madrid’e götürüldü. İspanya hükümeti, yaptığı açıklamada “gazetecilerin müttefiklerin ve dostların özellikle de Türkiye ve Katar’ın işbirliği sayesinde serbest kaldığını” bildirdi. İspanya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, Katar Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sultan bin Saad Martian’ı arayarak, Katar’ın gazetecilerin bırakılmasındaki çabaları için teşekkür etti. Gazetecilerden Pampliega’nın annesi Maria Vega, oğlunun dönüşü için onun sevdiği yemek olan beşamel soslu ıspanak yapacağını söyledi.

‘HOŞ GELDİNİZ’ MESAJI

Haberin Devamı

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Twitter adresinden gazetecilerin uçaktan indiği bir fotoğrafı “Hoş geldiniz” mesajıyla paylaştı. İspanya’nın en çok satan gazetesi El Pais, üç basın mensubunun El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi tarafından alıkonulduğunu yazdı ancak hükümetten bu konuda resmi bir açıklama gelmedi. Gazeteciler, Suriye’ye Türkiye üzerinden geçen yıl 10 Temmuz’da girmişti. Daha önce Suriye’de kaçırılan üç başka İspanyol gazeteci aylar sonra Mart 2014’te serbest bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!