Japonya Başbakanı, genelevde basılmış

Güncelleme Tarihi:

Japonya Başbakanı, genelevde basılmış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

JAPON basınında Başbakan Yoshiro Mori'nin henüz 20 yaşındayken 1958 yılında bir genelevde basıldığı yolundaki haberler ortalığı karıştırdı. Japon Başbakanı Mori, iddiaları yayınlayan gazetelerden, baş sayfalarında bir özür yazısı yayınlamalarını istedi. Haberi ilk duyuran ve olayı skandal olarak niteleyen dergi, haberinin doğru olduğunu savunuyor.

‘Seks skandalı’, ‘Söylentilerin Gerçeği’ isimli derginin Mayıs sayısında yayınlanan bir haberle patlak verdi. İddialara göre Başbakan Mori, 1958'de, Tokyo'da yapılan fuhuş operasyonunda bir genelevde polis tarafından basıldı.

Emekli bir polis memuruna dayanılarak verilen haberde, Mori'nin 20 yaşında Wesada Üniversitesi'nde öğrenciyken, genelevde gözaltına alındığı ancak hiçbir zaman resmen suçlanmadığı öne sürülmüştü. Basın da derginin bu haberini konu yapmıştı.

Bunun üzerine Japonya Başbakanı Mori, genelevde basıldığı iddialarını yayınlayan gazetelerden, baş sayfalarında bir özür yazısı yayınlamalarını istedi. Mori, esas haberin yayınlandığı dergiden de haberini geri çekmesini talep etti. Ancak talep ‘haberimizin doğruluğuna güveniyoruz’ diyen Editör Yasunori Okadome tarafından reddedildi.

Japonya'da ana muhalefette olan Demokratik Parti ise hükümetten, Mori'nin basılıp basılmadığını kanıtlamak için polis belgelerini yayınlamasını istedi. Ancak Hükümet Sözcüsü Mikio Aoki, bu talebe karşı çıkarak, haberin asılsız olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!