İsviçre’deki çirkin eyleme kınama

Güncelleme Tarihi:

İsviçre’deki çirkin eyleme kınama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 07:00

Orta Avrupa ülkesi İsviçre’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir maketin yakıldığı olay üzerine, İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, dün Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin tepkisi iletilen Büyükelçi Ruch’a, bu tür provokatif eylemlerin kabul edilemez olduğu bildirildi. Başkent Zürih’te önceki gün, terör örgütü PKK sempatizanları Türkiye ve Erdoğan karşıtı gösteri düzenlemişti.

‘FAİLLER TESPİT EDİLMELİ’

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Ruch’a, Erdoğan’ı hedef alan maket yakma ve pankart açma eylemlerinin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu ifade edildi. Ayrıca, bu tür saldırılara müsaade edilmemesi gerektiğinin altı çizilerek, olaya ilişkin soruşturma başlatılıp faillerin tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin süratle yapılması talep edildi. Görüşme, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ın çağrısı üzerine gerçekleşti. Görüşmenin ardından Ruch, sosyal medya hesabından sorumlular hakkında ceza soruşturması açıldığını duyurdu. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da eylemin “şiddetle kınandığı” vurgulandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!