İsveç'teki patlama anı kamerada

Güncelleme Tarihi:

İsveçteki patlama anı kamerada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 17:29

İsveç'in başkenti Stockholm'ün işlek caddelerinden Drottninggatan'da cumartesi günü bir araçta meydana gelen bombalı saldırı anı bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Haberin Devamı

İŞTE PATLAMA ANI / WEB TV

SALDIRI SONRASI İLK KARELER

Görüntülere yansıyan olayda, bir araç içindeki bombanın patlamasının ardından etrafı duman kaplarken, vatandaşlar arasında büyük bir panik yaşandı. Olayda iki kişi hafif yaralandı.

Bu patlamadan dakikalar sonra aynı cadde üzerinde ikinci bir patlama daha gerçekleşti. Bir başka araç içinde meydana gelen bu patlamada, saldırının sorumlusu olduğu belirtilen Iraklı Teymur Abdülvahap El Abdali hayatını kaybetti.

KARİKATÜR İNTİKAMI
Saldırıların El Kaide’nin Hz. Muhammed karikatürlerinin intikamını almak amacıyla yapıldığı ortaya çıktı.

İntihar komandosunun öldüğü ve 2 kişinin yaralandığı saldırıların öncesinde Arapça ve Norveçce yapılan ihbarda, “İslam’a karşı savaşa, Peygamberin küçük düşürülmesine ve domuz Vilks’e aptal desteğiniz bitmedikçe eylemlerimiz devam edecek” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Her iki patlamadan önce polise ve İsveç Haber Ajansı TT’ye “İsveç’in Afganistan’daki askeri varlığı ve İsveçli karikatürist Lars Vilks’in çizdiği Hz. Muhammed karikatürü” hakkında tehditkar bir e-posta gelmesi şüpheleri kesinleştirdi.

IRAK DOĞUMLU
İngiliz basını, "bombacı" El Abdali'nin Bağdat'ta doğduğunu, 1992 yılında İsveç'e taşındığını ve 2001 yılında İngiltere'ye okumaya geldiğini bildirdi.

Guardian gazetesi, El Abdali'nin 2004'te Bedfordshire Üniversitesi'nde spor terapisi eğitimi gördüğünü ve bir dönem Luton kentinde yaşadığını belirtti.

İngiliz polisi, bu konudaki soruşturması çerçevesinde Luton'da bir evi aradı. Polis, şu ana kadar herhangi bir tutuklama yapılmadığını ve arama yapılan evde tehlikeli bir maddeye rastlanmadığını açıkladı.

İsveçli yetkililer, saldırıların ardından ülke genelinde güvenlik önlemlerini artırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!