İsveç'teki mülteci kampında kavga: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

İsveçteki mülteci kampında kavga: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 11:31

İsveçin Örebro kentinde çıkan kavgada bir sığınmacı bıçaklanarak öldürüldü. Polis web sitesinde 3 kişinin cinayet şüphesiyle gözaltına alındığı açıklandı.

Haberin Devamı

Dün sabah saat 07.30 sıralarında polis ve ambulansın çağrıldığı yerleşkeye giden polis ekipleri bıçakla yaralanmış bir sığınmacıya rastladı. Hastaneye kaldırılan sığınmacı kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili iki kişi sığınmacı yerleşkesinde, bir kişi de kaçtığı yakınlardaki ormanda yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin üçünün de yerleşkede yaşayan sığınmacılar olduğu açıklandı. Gözaltına alınan sanıkların sorgulanmasına başlandığı ifade edildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTI

İsveç Göçmen Bakanı Morgan Johansson da olayla ilgili yaptığı açıklamada olayı yakından izlediğini belirterek buradaki insanlar haklarında verilecek kararı uzun süre beklemek zorunda olan, diğer yandan da başlangıçta yaşadıkları ağır ortamın etkisinde olan insanlar. Bir ülkeden kaçmak zorunda kalmışlar ve şimdi ne olacaklarını bilmiyorlar. Bu spesifik olayın arkasındaki nedenleri tabii ki bilmiyorum ama sığınmacı yerleşkelerinde alınan güvenlik önlemlerini arttırıp iki katına çıkarttık. Belki de daha fazlasını yapmaya hazırlıklı olmalıyız. Sığınmacı yerleşkelerinde 100 bin sığınmacının olduğunu ve sonbahar aylarında bu insanları çok fazla tıkıştırmak zorunda kaldığımızı unutmamak lazım dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!