İsrail TRT ekibini hedef aldı

Güncelleme Tarihi:

İsrail TRT ekibini hedef aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2024 07:00

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları masum Filistin halkının yanı sıra bölgede yaşanan gerçekleri dünyaya duyurmaya çalışan gazetecileri de hedef alıyor.

Haberin Devamı

Gazze kentindeki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan ‘TRT Arabi’ personelinin aracı İsrail ordusunun hava saldırısına uğradı. Ağır yaralanan kameraman Sami Şahada ayağını kaybetti, muhabir Sami Berhum olaydan yara almadan kurtuldu.

Saldırı sonrasında TRT Haber’e konuşan Berhum, “Gazze’de olup bitenleri, İsrail’in zulmünü gösterdiğimiz için böyle bir saldırıya uğradık. Gazeteci olduğumuz halde hedef haline geldik, operasyona herhangi bir zarar vermediğimiz halde hedef olduk. İsrail ordusu, herhangi bir ön bildirim olmadan direkt bizi vurdu” dedi.

SALDIRIYA TEPKİ YAĞDI

İsrail’in gazetecileri hedef alan saldırısına tepki yağdı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, uluslararası toplumun bu saldırılara kayıtsız kalmasının İsrail’i cesaretlendirdiğini belirterek, “Artık yeter. Bu sistematik saldırılara karşı sessiz kalanlar, İsrail’in soykırım suçuna ortak olanlardır” diye açıklama yaptı.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in bilerek medya mensuplarını hedef aldığını ifade ederken İsrail hükümetinin bölgede vahşeti artırarak daha büyük bir savaşın çıkmasını arzuladığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medyadan yaptığı açıklamada “İsrail’in Ramazan Bayramı’nda Gazze’deki Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırı sırasında savaş koşullarını dünyaya duyuran gazetecileri hedef almasını lanetliyorum” derken Yaralanan TRT personelleri Sami Şehade ve Sami Berhum’a acil şifalar diledi.

GAZETECİLER ‘OLAĞAN’ HEDEF

Gazetecileri Koruma Komitesi’nin verilerine göre 7 Ekim’den bu yana 95 gazeteci İsrail ordusunun saldırıları sonrası hayatını kaybetti. Saldırılarda 16 gazeteci yaralanırken 4 basın mensubundan hala haber alınamıyor. Saldırılar sürerken yaptıkları haberler sebebiyle 25 gazeteci de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HAMAS’IN ELİNDEKİ REHİNELER ÖLDÜ MÜ

İsrail ve Hamas arasında devam eden ateşkes ve rehine takası müzakerelerinde uzun süredir somut bir gelişme yaşanmazken, ABD basınında Hamas’ın elindeki rehinelerin çoğunun ölmüş olabileceğine dair haberler çıktı. Müzakerelerde masaya gelen son taslağa göre İsrail, Hamas’tan kadınlar, çocuklar ve yaşlı erkeklerden oluşan 40 kişilik bir rehine grubunu serbest bırakmasını istemişti. Ancak Hamas yetkililerinin müzakerelerde, bu şartları taşıyan 40 rehine olmayabileceğini söylediği belirtildi. Amerikan Wall Street Journal gazetesine konuşan ABD’li güvenlik yetkililerine göre, Hamas’ın beyanı sonrası rehineler arasındaki ölü sayısı tahmin edilenden çok daha fazla olabilir. İsrail’e göre Hamas 7 Ekim’de 253 kişiyi kaçırarak rehin aldı. Kasım ayındaki ateşkes sırasında serbest bırakılanlar haricinde 34 rehinenin öldüğünü bildiren İsrail’e göre Hamas’ın elinde 139 rehine bulunması gerekiyor. ABD’li yetkililer esirlerin bir kısmının İsrail bombardımanında, diğer kısmınınsa ilk yakalandıkları sırada aldıkları yaralar ve yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetmiş olabileceği görüşünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!