İsrail gazetesinden 'öldürülen Filistinli çocuklar' manşeti

Güncelleme Tarihi:

İsrail gazetesinden öldürülen Filistinli çocuklar manşeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2021 10:22

İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesi bugünkü birinci sayfasını İsrail saldırıları sonucu Gazze'de hayatını kaybeden 67 çocuğa ayırdı. Manşette 'Gazze'de 67 çocuk öldürüldü, savaşın bedeli budur' ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

İsrail’in en eski günlük gazetesi Haaretz'ten çok konuşulacak bir adım geldi. , Gazete İsrail saldırılarında Gazze’de ölen 67 çocuğun fotoğraflarını manşetine taşıdı.

Gazete öldürülen çocukların fotoğrafının altına şu notu düştü;

'Gazze'de 67 çocuk öldürüldü, savaşın bedeli budur'

İsrail gazetesinden öldürülen Filistinli çocuklar manşeti

Gazete14 Mayıs'ta da, işgal altındaki bölgelerde yaşayan Filistinlilerin hakları için çalışan 'B'tselem' isimli sivil toplum kuruluşunun tam sayfa ilanını yayımlamıştı.

Söz konusu ilanda, şiddetin 'İsrail'in apartheid rejiminin sonucu olduğu' vurgulanmıştı..

İsrail polisi, Aksa'da Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise bölgeden ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 67'si çocuk, 39'u kadın 248 Filistinli hayatını kaybetmiş, 120 binden fazla kişi de evlerinden olmuştu.

ilistin Çalışma ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan İsrail'in saldırılarında en az 2 bin binanın tamamen yıkıldığını, 15 bin binanın ise kullanılamaz hale geldiğini söylemişti.

 BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!