İsrail’den daha iyi dost oluruz

Güncelleme Tarihi:

İsrail’den daha iyi dost oluruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2007 00:00

Kuzey Irak’taki Süleymaniye Üniversitesi’nin Rektörü Dr. Ali said Muhammed, bağımsız bir Kürdistan’ın, ABD’ye İsrail’den daha iyi dost olacağını söyledi.

CBS televizyonunun popüler "60 Dakika" haber programında Kuzey Irak’taki yaşam anlatılırken, halk ve çeşitli yetkililer ile söyleşilere de yer verildi. Muhabir Bob Simon, Kuzey Irak’ın Irak’a hiç benzemediğini ve her yerin şantiye haline geldiğini, inşa edilmekte olan bir apartmandaki dairelerin "bir milyon dolara satıldığını" ve bölgede Amerikan askeri güçlerine gerek bile bulunmadığını belirtti.

Programda, Kuzey Irak’ta ilan edilmemiş bir devletin tüm unsurları ile mevcut olduğu da kaydedildi. Dr. Ali Said Muhammed, Kürt Yönetimi’nin hemen devlet ilan etmesini istediğini ve halkın yüzde 99.9’unun buna destek vereceğini belirterek "Bu durumda, bölgedeki en iyi dostunuz Kürtler olur. İsrail’den bile daha iyi. Buna inanıyorum. Sadık oluruz" dedi.

Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Başbakanı Neçirvan Barzani ise halkın devlet istemekte haklı olduğunu, ancak gerçekçi olmaları gerektiğini ifade etti. "Türkiye, İran ve Suriye bundan hiç de memnunluk duymaz değil mi?" sorusuna, Neçirvan Barzani, "Evet, aynen öyle. Komşularımız bizim için sorunlar yaratacaktır" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!